”Mobbning måste kriminaliseras”

2012-10-21 23:00 Elisabeth Vene  
Foto: Colourbox

Mellan 100 och 300 arbetstagare tar livet av sig varje år för att de har blivit mobbade. Mer än dubbelt så många som dödsoffren för olyckor. Lagstifta mot trakasserierna kräver fackförbundet Vision, som har skrivit ett eget lagförslag.

Nio procent säger sig ha blivit mobbade eller trakasserade under de senaste tolv månaderna, enligt Arbetsmiljöverkets statistik. Det är en ökning med 200 procent sedan verkets föreskrift mot kränkande särbehandling i arbetslivet trädde i kraft 1993. Då var siffran 3 procent.

Företagen kan dömas att betala vite. Men för individen finns inget att hämta.

– Det behövs ett sätt att rättsligt få sin sak prövad och få upprättelse. Den nuvarande lagstiftningen räcker inte, säger Annika Strandhäll, Visions förbundsordförande.

Vision har krävt starkare lagstiftning sedan 1990-talet. Eftersom ingenting har hänt har förbundet nu självt skrivit ihop ett lagförslag som förbjuder trakasserier i arbetslivet, ett problem som växer i ett hårdnande arbetsklimat.

Utöver en förbättrad lagstiftning med skadestånd till den drabbade vill förbundet att man inrättar ett resurscentrum, där man kan jobba både förebyggande och med rehabilitering. Vision får flera gånger i veckan samtal från förtvivlade människor. Förbundet kan inte mycket göra med nuvarande lagstiftning, som bara är användbar om man kan hitta någon diskrimineringsgrund.

– Frustrerande att sakna ett juridiskt verktyg, säger Annika Strandhäll.

För att genast göra något inrättar förbundet en nödtelefon för utsatta, öppen dygnet runt alla årets dagar för dem som tecknat olycksfallförsäkring genom förbundet. Där kan man diskutera sina problem med en beteendevetare, som kan bolla vidare till en psykolog.

Den gängse bilden av mobb-offret som en avvikare med konstiga kläder och annorlunda beteende stämmer inte längre. Det säger Reza Emdad som är docent i medicinsk psykologi på Karolinska institutet, och som forskar kring mobbning på jobbet.

– Dagens forskning visar att den mobbade är en kompetent individ som uppfattas av mobbarna som ett hot, säger Reza Emdad.

Att vem som helst kan bli mobboffer var ett uppvaknande för Annika Strandhäll som har ett förflutet som skyddsombud.

– Det kan räcka med att man får en ny chef, nya kolleger. Det som alltid har betraktats som rätt är plötsligen fel. Du ignoreras, förringas, osynliggörs. Du tappar ditt självförtroende, kanske själva livsgnistan släcks, säger Annika Strandhäll.

Enligt forskaren Reza Emdad räknar man med att 100-300 självmord i Sverige varje år sker till följd av mobbning på arbetet. Oftast sker mobbningen på kvinnodominerade arbetsplatser med tuffa arbetsvillkor och mycket begränsad rörelsefrihet. Just sådana arbetsplatser som många av Visions medlemmar jobbar på.

Arbetsmiljöverket tycker att idén om ett lagförslag mot mobbning är bra.

– Det fyller ett tomrum. Vi kan aldrig ge dem upprättelse, säger Torsten Heinberg, beteendevetare på verket.

Medan Organisation mot mobbning, OM, inte tycker att Visions lagförslag räcker till.

– Mobbning måste tas upp som en förbjuden handling i brottsbalken, alltså kriminaliseras med straffsanktioner. Den som mobbar ska ställas till personligt ansvar, säger Mats Jonsson, ordförande i OM.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer