Miste bussjobb efter en stroke

2013-11-17 23:00 Elisabet Örnerborg  

Först fick Nasir Baber kämpa för att få fast bussförarjobb. Efter en stroke började en ny kamp för att komma tillbaka till jobbet. Den kampen har nu Arbetsdomstolen satt stopp för.

Nasir Baber kom till Sverige som 20-åring. Med bussförarkort på hand 1989 jobbade han i Linköping som timanställd och tidsbegränsat anställd hos Linjebuss, Connex och Veolia. Han blev tillsvidareanställd i juni 2007. Året därpå drabbades han av en stroke.

– Jag körde med huvudvärk i flera timmar, och när det kändes som att jag inte orkade längre ringde jag driftledaren och sa att jag ville åka hem. När jag kom hem en halvtimme senare förstod mina barn inte vad jag sa.

Det blev ambulans till sjukhuset, men han var hemma igen inom en vecka och på badmintonbanan.

– Det är en sport som har räddat mig, säger Nasir Baber.

Den första tiden stod Hjärnskadeteamet för rehabiliteringen. Sedan, när sjukdagarna hade tagit slut, Arbetsförmedlingen. Han arbetstränade hos Veolia och fick så småningom köra buss själv med en medföljande förare.

– Rehabiliteringen gick utan problem. Jag har inte missat någon hållplats. Jag har loggat in i biljettmaskinen, jag har kört med passagerare. Vid ett tillfälle när jag körde i stadstrafik sa jag att jag var för trött.

Läkarintyg visade att Nasir Baber kundearbeta halvtid, men inte tidiga morgnar på grund av hjärntrötthet.

– Ändå fick jag arbetspass som började mellan fyra och fem på morgnarna.

Då det inte fanns några andra halvtidspass försökte han få Veolia att omplacera honom. Några dagar senare sades han upp. Hans arbetsförmedlare tyckte det var konstigt. Nasir Babers fackförbund ville inte driva fallet för att det inte gick att vinna. Genom sin fru fick han tips om att han kunde vända sig till DO, som stämde Veolia till Arbetsdomstolen.

Arbetsdomstolen har nu avgjort målet. Veolia borde ha planerat för ett halvtidsschema med eftermiddagspass för Nadir Baber när schemat fastslogs. Men när det inte fanns något sådant pass när han skulle börja arbeta på riktigt och domstolen dessutom anser att Veolia hade behövt göra flera anpassningar, var uppsägningen laglig.

Nasir Baber är inte sjukskriven längre. Något fast jobb har han inte. Han hankar sig fram som timlärare i matematik, teknik och idrott och en nästan klar elektronikingenjörsutbildning. För att få fast jobb som lärare behöver han en pedagogikutbildning, som han påbörjat men som hakat upp sig av ekonomiska skäl.

– Jag hoppas jag kan gå färdigt den om jag orkar både jobba och studera på heltid, säger Nasir Baber.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer