Lyssna säkert och gå smidigt

2013-11-17 23:00 Peter Pettersson  

Täta greppvänliga handskar och skyddskor som ser ut som sneakers. Här är nya smarta skyddskläder och prylar.

Sneakers för lagerarbetare

No risk från Jobi är en skyddssko i sneaker-modell som lämpar sig väl som arbetssko för den som jobbar inom lager, transport, lätt industri och handel. Skon är helt metallfri och har skyddsklass S3. No risk har en tåhätta i komposit, spiktrampskydd i kevlar (metallfritt), ovandel av läder och ett foder av polstrad polyester som andas. Innersulan är stötdämpande och undertill finns en tvåkomponentssula av PU/Gummi. Finns i storlekarna 40-46.

Pris: 749 kr exklusive moms.

 

Greppa i regn och kyla

Ett nytt sortiment arbetshandskar som både är vind- och vattentäta och som samtidigt ska ge ett bra grepp, det har företaget Guide tagit fram. Handskarna har en patenterad membranteknik, Outdry, som Guide är ensam om i Europa. Membranet lamineras direkt på insidan av handskens yttermaterial vilket gör att handskarna tätas bättre. Det yttre materialet och fodret sitter ihop, vilket är en skillnad mot traditionella membranhandskar. Därmed undviks att vatten samlas mellan materialskikten. Det ska också göra att fodret hålls på plats bättre. Två modeller lanseras nu, en med tunt foder, Guide 18 Outdry samt Guide 14W med tjockare foder. 

Pris: cirka 350 kronor inkl moms.

 

Slitstark arbetsjacka ska hålla torrt

Jobmans arbetsjacka 1180 har en krage av borstad polyester som, enligt företaget, inte ska suga åt sig fukt vid regn och snö. Jackan är sydd med jeanstråd med tre-nåls jeanssöm för att öka slitstyrkan ytterligare och har ett förstärkt ok i polyamid för skydd mot väta och slitage och reflexpasspoal på axlarna. Bröstfickorna har invändigt telefonfack och id-kortshållare. Jackan har knapp och knivhälla för alla nya knivar på marknaden. Handskfickor bakom bröstfickorna. Dubbla innerfickor. Ärmficka. Justerbar midja och ärmslut. Jackan är tillverkad i en slitstark bomull som är speciellt utvecklad för Jobman. Finns i marin/svart i storlekarna S–XXXL.

Pris: 1035 exklusive moms.

 

Skydda hörseln och lyssna på musik

Ny elektronik som ska ge mindre störningar och bättre ljudkvalitet. Det är Litecom-produkterna försedda med. Peltor Litecom-serien från 3M består av tre hörselskydd med inbyggd kommunikationsradio. Elektronikkonstruktionen ska även vara mera motståndskraftig mot kyla, värme och svett från användaren. I serien ingår:

1. Peltor Litecom som har inbyggd kommunikationsradio med en räckvidd på upp till 3000 meter.

2. Litecom Plus som har mer avancerade funktioner som medhörning, dynamisk mikrofon, möjlighet att ansluta extern utrustning, litium-jon-batteri. Medhörningen gör att man inte isoleras från den direkta omgivningen, utan kan höra larm, oväntade ljud och rop på hjälp.

3. WS Litecom som funnits på marknaden ett tag, är ett hörselskydd med inbyggd kommunikationsradio och en bluetoothlänk för trådlös anslutning till en mobiltelefon. Med WS Litecom kan man även lyssna på musik sparad i telefonen, lyssna på radio via webben eller musik från Spotify.

Pris: från 6 500 kronor upp till 8 900 kronor inklusive moms.

 

Gnugga bort smutsen svanmärkt

Plum Premium är ett Svanenmärkt rengöringsmedel för handtvätt som inte innehåller lösningsmedel. Medlet ska effektivt ta bort hårt sittande och kladdig smuts som dieselolja, sotblandad olja, bromsolja, cement- och metalldamm, en-komponents tjärprodukter, serigrafifärger och träskyddsmedel. Plium premium är lätt skummande och lätt parfymerad. Används på våta händer. Finns både i 250 ml tub och i en 1,4 liters bag-in-box.

Pris: 83 respektive 199 kronor exklusive moms.

 

Skogskläder med ventilation

Nya allvädersplagg som ska funka för arbete i skogen. Det lanserar Husqvarna i sin Technical-serie. Det är ett set med jacka och bygga i Goretexlaminat. Plaggen är sydda i vattentätt Goretex och har formade ärmar och knän. De är försedda med förstärkning på särskilt utsatta partier och har fickor som ska vara lätta att komma åt samt extra ventilation under ärmarna och på ryggen. Både jackan och byxorna är orangea med synlig med reflex-logga.

Finns i storlek S-XXL.

Pris: Jacka 3 995 kronor, byxa 3 495 kronor (inklusive moms).

Peter Pettersson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen