”Kränkande att visa sitt bystmått”

2013-03-24 23:00 Lena Gunnars  
Den Change-anställda kvinnan tvingades bära sin BH-storlek på en skylt på bröstet. Nu stämmer hon företaget. Det är inte kvinnan på bilden som stämt Change. Foto: Colourbox, Change.com

Expediterna i underklädeskedjan Change of Scandinavias butiker bär namnbrickor med bystmåtten på. Kränkande och obehagligt, tyckte en före detta anställd som kräver bolaget på stora skadestånd.<br>– Det var frivilligt att använda dem, hävdar bolagets internationella säljchef.

Kvinnan som tidigare hade varit kund i butiken fick till sin förvåning en namnskylt där bystmåtten redan var ifyllda när hon började i butiken 2010.

– De hade tagits direkt från kundregistret, säger kvinnan från vittnesbåset i Arbetsdomstolen.

Så mycket information om sig själv ville hon inte ge kunderna. Men när hon tog upp det med kolleger och företagsledning fick hon höra att detta gällde. Det fick hon även skriftligt på.

Namnbrickan spelade även stor roll i lönesättningen. Bolaget använder ”mystery shoppers”, som innebär att personer på uppdrag av bolaget besöker butikerna och låtsas vara kunder. Deras uppdrag är att kontrollera hur säljarna sköter sitt arbete. En del av bedömningen handlar om huruvida den anställda har namnbrickan på sig eller inte.

Kvinnan och hennes kolleger hade även på sig brickorna när de genomförde måttkampanjer vid köpcentrets entré, där de erbjöd sig att mäta bysten på förbipasserande. Flera kunder ställde frågor om vad måtten visade. En del fällde även sexistiska kommentarer. En manlig kund bad kvinnan ta på sig en viss bh för att han ”ville se hur den såg ut på”. En annan tyckte att hon hade ”fin hylla”. En kväll när hon var ute på krogen blev hon igenkänd av en manlig kund, som kom fram och sa att hon skulle ha större framgång om hon använde namnbrickan med måtten på kvällstid.

Vittnet och hennes kollega brukade använda en namnskylt med text på båda sidorna. När ingen chef var i närheten valde de att ha den sidan framme där bara namnen stod.

LO-TCO Rättsskydd företräder kvinnans fackförbund Handels. Förbundet vill att bolaget ska dömas till skadestånd för brott mot diskrimineringslagen och kollektivavtalet.

– Arbetsgivaren har ett ansvar för att arbetstagarna inte utsätts för diskriminering och att avtalet följs, säger arbetsrättsjuristen Annika Ewerblad från LO-TCO Rättsskydd.

Bolaget avvisar yrkandena. Svensk Handels arbetsrättsjurist Pia Schöldström framhåller att det var frivilligt att använda namnbrickorna med måtten på. Bolagets corporation-manager berättar att en omröstning gjordes bland de anställda efter att brickorna uppmärksammats i Aftonbladet under hösten 2010.

– Då ville personalen ha kvar dem, säger hon.

En annan före detta kollega till kvinnan som kallats av arbetsgivarsidan har inga problem med att bära brickan med måtten.

– Namnbricka ska vi alla ha, oavsett om det står byststorlek på den eller inte, säger hon.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen