”Jobbet kräver utbildning”

2015-09-13 23:00 Elisabeth Vene  
Azadeh Taherian arbetar tillsammans med andra stylister i en salong i Akalla i norra Stockholm. ”Numera är det jättevanligt med lösnaglar och fransförlängning”, säger hon. Foto: Jörgen Appelgren

– Det gäller att vara försiktig och ständigt uppdatera sig. Då behöver man inte oroa sig för att bli sjuk, säger fransstylisten och nagelterapeuten Azadeh Taherian.

Det händer att Azadeh Taherian hör talas om kolleger som har blivit allergiska. Själv är hon inte drabbad.

– Om man är försiktig och utför jobbet korrekt är det inga problem.

Hon tycker att det är kul att allt fler ägnar sig åt hennes yrke. Men hon bekymrar sig över dem som bara köper material från nätet och sätter i gång, utan att veta någonting om de risker de utsätter sig själva och kunderna för.

Hon kan inte nog understryka hur viktigt det är med rätt utbildning, och hon föredrar att kunderna kollar upp terapeuten innan de beställer tid.

Azadeh Taherians intresse för utbildning har lett till att hon själv ägnar sig åt att undervisa. Hon har hållit på med fransförlängning de senaste tre åren, naglar i sex.

– Jag älskar mitt jobb, det är det bästa jag vet, säger Azadeh Taherian.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen