Ifrågasatt kurs för skyddsombud

2013-02-14 15:38 Ann Norrby  

Sveriges Byggindustrier vill att Arbetsdomstolen ska avgöra om Byggnads skyddsombud får gå andra kurser än den som finns i parternas arbetsmiljöavtal.

Arbetsgivarorganisation har stämt Byggnads till Arbetsdomstolen. Tvisten gäller ett av Byggnads skyddsombud som ville gå på den fem dagar långa kursen Arbetsmiljö, hälsa och säkerhet. Han fick nej av sin arbetsgivare Stoby Måleri AB. Då använde fackförbundet sitt tolkningsföreträde och skyddsombudet gick kursen.

Sveriges Byggindustrier vill att Arbetsdomstolen ska slå fast att den tolvdagarskurs för skyddsombud, som finns angiven i parternas arbetsmiljöavtal, är den enda utbildning som skyddsombuden har rätt att gå på med betald ledighet. Arbetsgivarorganisationen vill också att domstolen ska slå fast att skyddsombudet i det här fallet inte hade rätt att gå femdagarskursen.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö