Tidningen

I år klappar alla som Karl-Bertil Jonsson

Charlotte Hågård.
Sara Gardlenius, receptionist uthyrd av Adecco:
– Vi brukar ha julmingel. Då får jag träffa kollegerna, vilket är jättekul för mig som jobbar på entreprenad. Det är också roligt att vara medräknad på själva arbetsplatsen. Jag tycker att det är en fin gest när före­tagen skickar pengar till välgörande ändamål. Men de får gärna uppmärksamma medarbetarna med en liten gåva också! Foto: Jörgen Appelgren
Helena Sjöberg, hr-direktör Microsoft:
– Vi har en tradition sedan flera år att ge julklappar till personalen för att visa uppskattning just kring juletid. Klapparna är av relativt ringa värde, men vi tror att gesten är viktigare än det reella värdet. Utöver det har vi en mängd andra sätt att uppmärksamma ett väl utfört arbete och inspirera till engagemang. Vi kommer troligen att utöka det donationsprogram vi redan har som en del av vår CSR-satsning via Röda Korset.
Hans Makander, informationschef Manpower:
– Vi ger inga julklappar till de anställda. Vi kommer att skänka pengar till välgörenhet. De senaste åren har vi skänkt till UNHCR. De flesta är nöjda med det, andra tycker att vi är snåla som inte gör både och. I övrigt firar vi jul med julmingel och julbuffé.
Jan Minholm, tandläkare Dentsmile:
– Vi brukar fira jul på jobbet genom att äta julmiddag på restaurang. Vi brukar få julklapp, en flaska vin. Det är kul, när man ha druckit ur den är det jätteroligt... Jag äter gärna knäck, det är så gott. Men bara till jul och väldigt försiktigt. Tandläkare är gottegrisar.
Jia Li, brokonstruktör, Tyréns:– Det har inte varit några julklappar de senaste åren, men julfest och ibland även julbord. Det är bra och lagom påkostat. Företaget skänker pengar till bland annat SOS Barnbyar.
Shasha Li, VDC-specialist NCC:– NCC ger sedan 2013 en juldonation till utvalda projekt i stället för julklappar till medarbetare och samarbetspartner. Omfattningen av julbord, julfest etcetera har minskat för att ge utrymme till välgörenhet. Foto: Jörgen Appelgren

GIVMILDHET. En julgåva till personalen är en bra idé, även om företaget skänker pengar till välgörande ändamål.<br/>– Alla vill få uppskattning, säger karriärcoachen Charlotte Hågård.

Publicerad

Det blir allt vanligare att företagen använder julklapps­pengarna till välgörande ändamål.

Läs hela artikeln

Prenumerera på Arbetarskydd Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 3 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →