Hur kan stressen på jobbet minska?

Maria Steinberg och Mats Palm

EXPERTFRÅGAN: Vi har klagat på stressen hos arbetsgivaren, som då svarade med en stresshanteringskurs. Vi tycker inte att problemet är hanteringen utan för mycket att göra. Hur går vi vidare?

EXPERTSVAR:

Maria Steinberg, forskare i arbetsmiljörätt vid Örebro universitet:

”Ni har redan vänt er till er arbetsgivare, som inte gör något åt situationen. Anser ni att problemet är akut ska ni vända er till ert skyddsombud. Är det en generell fråga som gäller hela arbetsplatsen kan ni vända er till ert huvudskyddsombud.

Denna kan med stöd av kapitel 6 paragraf 6a i arbetsmiljölagen begära att arbetsgivaren ska genomföra en psykosocial undersökning, som syftar till att kartlägga vad det är i arbetsorganisationen som gör att ni blir stressade. Arbetsgivaren är då skyldig att genomföra en sådan undersökning. Struntar arbetsgivaren i det, har huvudskyddsombudet rätt att vända sig till Arbetsmiljöverket och begära att de kommer och gör en inspektion. Ett lokalt skyddsombud har samma rätt. Är problemet inte alltför akut kan ni ta upp frågan på en arbetsplatsträff. Era skyddsombud kan ta upp frågan i er skyddskommitté eller i ett samverkansorgan.”

 

Mats Palm, huvudskyddsombud vid ett verkstadsföretag:

”Det normala är att man har en mängd arbete som är tänkt vara anpassat för en arbetsdag. Hur mycket det är kan säkert variera, vid tillfälliga toppar kan man få arbeta övertid, men det ska ju kvittas mot ’undertid’. Är arbetsbelastningen alltid eller ofta för hög, eller upplevs för hög, då behöver man göra en part­gemensam värdering av arbetsuppgifterna och arbetsorganisationen.

Man behöver vara överens om en grundbemanning för en normal nivå i produktionen, eller en normal hantering av ärenden. Vid förändringar av arbetsupplägget ska detta konsekvensbedömas av skyddsombud och företag, och ligga till grund i en MBL-förhandling om organisationen.

Utmattningssymptom är tyvärr inte alls ovanliga i dag, vanligare än de flesta problem i rörelseorganen. Därför är det speciellt viktigt med extra fokus på de här aspekterna.

Som alltid, en riskbedömning, med ett kunnigt skyddsombud som hittar var problemen finns och finner lämpliga lösningar på dem.

Arbetsgivaren ansvarar för att detta blir gjort, fortlöpande.”

Arbetarskydd Redaktionen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Arbetsmiljö