Här är kontorsstolen som ska bota ischias

2011-11-20 23:00 Elisabeth Vene  

Rörelse betraktas numera som bättre bot för ryggpatienter än vila. Snabbt tillbaka på jobbet igen är vad som gäller.–?Sitt dig frisk i vår stol, säger Tommi Rinne på Ergositter.

Om olyckan är framme och du sällar dig till de 80 procenten av människor i arbetsför ålder som får ländryggsproblem, kan du sitta dig frisk i en traktionsstol. Det säger Tommi Rinne på ergonomiföretaget Ergositter.

– Vår världsunika stol tar bort belastningen på ryggen och sträcker ut ryggkotorna på samma sätt som sträckbehandlingen hos sjukgymnasten, säger Tommi Rinne.

Den bakre delen av sitsen under sittbenen kan fällas ner, för att minska trycket på diskar, kotor och ligament. Man har testat stolen på patienter i USA med goda resultat.

– Den förebygger också besvär i ländryggen, säger Tommi Rinne, som är stolt över att stolen fick både silver och brons när Svenska uppfinnareföreningen firade 125-årsjubileum i oktober. Uppfinnarna av stolen, Erik Wallinus, Tommi Rinne och Karri Rinne, förutspår radikalt minskade sjukskrivningskostnader.

Förutom kontorsmarknaden tänker man sikta in sig på bilbranschen med en programmerbar stol för förarhytter. Stolen ställs in individuellt med enkla knapptryckningar.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Arbetsmiljö