Här är alla domarna om arbetsmiljö under årets andra kvartal

2021-08-15 16:17 Karin Nilsson  
Arbetarskydd har sammanställt domarna om arbetsmiljön. Foto: Pontus Lundahl/TT

Ingen prövning i Högsta domstolen av ansvarsfrågan för maskinens skydd och inget undantag från arbetstidsreglerna för konsertarrangören, men medarbetarenkäten räckte för att undersöka arbetsmijön i skolan. Det är några av de domar och beslut i arbetsmiljömål som fattats i förvaltningsrätterna och i de allmänna domstolarna under årets andra kvartal.

Arbetarskydd bevakar hur rättsväsendet hanterar ansvaret för arbetsolyckor och arbetsskador samt brott mot arbetsmiljölagen. Här nedan finns alla domar om viten, förelägganden, förbud och sanktionsavgifter från förvaltningsdomstolarna under årets andra kvartal. Här finns också domarna i arbetsmiljöbrottsmållen. Domarna är inlagda i den ordning de vunnit laga kraft.

Domar i mål om arbetsmiljöbrott.

Domar i förvaltningsrätten, utom de som rör fallskydd, trycksatta anordningar, trucktillstånd och besiktning av lyftanordningar.

Domar i mål om fallskydd, trycksatta anordningar, trucktillstånd och besiktning av lyftanordningar.

Karin Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Arbetsmiljö