Han manar till reflektion över de digitala spårens konsekvenser

2022-01-17 10:43 Lena Gunnars  
"Använder du digitala arbetsenheter i privata syften registreras en massa data om vad du gör privat. Det finns det förstås stora risker med", säger Victor Bernhardtz på Unionen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

ELDSJÄLEN. Han är fackförbundet Unionens första ombudsman för digitala arbetsmarknader. Victor Bernhardtz försöker bland annat ta reda på hur medlemmarnas personliga integritet kan skyddas, trots att de lämnar digitala spår efter sig på jobbet.  

Sedan pandemin inleddes arbetar Victor Bernhardtz, som många andra, mycket hemifrån. I hans fall är det från lägenheten i Farsta utanför Stockholm. När Arbetarskydd ringer upp Victor Bernhardtz på Teams berättar han bakom sin svarta mikrofon att han suttit i digitala möten hela förmiddagen. Själv känner han sig dubbel till hemarbetet. De digitala mötena har tagit ifrån honom mycket av hans kreativitet. Nu längtar han efter att kunna göra saker som att stå inför kollegerna och skriva något på en whiteboardtavla eller att ta en fikapaus ihop i riktiga livet. Fick Victor Bernhardtz välja själv skulle det bara bli hemarbete några dagar i månaden. Inte varje dag, så som det till stora delar har varit för honom under pandemin.   

– Men visst har vissa saker i livet varit enklare, som att hinna med att hämta barn på förskolan. Jag har också hunnit träna oerhört mycket på gym. Det är restid som jag haft till och från jobbet som jag istället har använt till att träna.     

Victor Bernhardtz är säker på att mycket av den digitala utvecklingen som varit under pandemin skulle ha kommit ändå inom några år. Pandemin har bara snabbspolat den framåt och gett den en kickstart.  

– Du och jag sitter nu och samtalar i ett system som kanske ingen av oss annars hade haft nu. Många har varit tvungna att skaffa sig sådana här digitala plattformar för att kunna sköta jobbet på distans.

Han har varit ombudsman för digitala marknader på Unionen i fyra år nu. Under de åren har han sökt svar på frågor om vad den digitala utvecklingen får för effekter i arbetslivet och för den personliga integriteten. Victor Bernhardtz menar att svensk arbetsmarknad alltid har varit bra på att använda den senaste teknologin för att producera varor och tjänster. Den ligger i framkant när det gäller att implementera den.

– Det behöver vi också göra för att kunna öka vår konkurrenskraft, säger han.

Men med den nya tekniken kommer också nya utmaningar. För Victor Bernhardtz blir det viktigt att hitta svar på vad det får för konsekvenser i arbetslivet, när data samlas in, sparas och används.  Inte sällan används till exempel e-postmeddelanden och sms i arbetsrättsliga tvister redan idag. Men det kan också vara tjänstemobilen som registrerar platstjänster och datorsystemet för samverkan mellan kolleger som automatiskt också registrerar hur många möten de anställda är på. Victor Bernhardtz varnar för att data mer eller mindre kan registreras automatiskt. Utan att någon har bett om det.

Unionen har gett ut rapporten Privata spår i jobbmobilen, som syftar till att skapa en diskussion om digital integritet i arbetslivet. Den tar upp hur användning av uppkopplade digitala enheter lämnar spår i form av data. Data som kan samlas in, analyseras och struktureras.

TCO, som Unionen tillhör vill se en samlad lagstiftning på området. Idag finns lagstiftningen om integritetsfrågor i arbetslivet i brottsbalken, den arbetsrättsliga lagstiftningen, arbetsmiljölagen och i dataskyddsförordningen. Victor Bernhardtz menar att det går att motivera integritetsgrepp i arbetslivet, exempelvis begäran om ett utdrag i belastningsregistret om personer som arbetar med barn.

– Men rättsläget är i dag komplicerat, samtidigt som vissa delar är oreglerade. Vi ser behov av en samlad lagstiftning om integritet i arbetslivet, säger han.

Samtidigt finns förstås de tidigare arbetsmiljöfrågorna kvar att arbeta med. Bland annat dem som rör Arbete vid bildskärm och den om att gränserna mellan arbete och privatliv allt mer suddas ut. 

– I Arbetsmiljöverkets föreskrift ”Arbete vid bildskärm” står det intressanta saker om hur man kan få en stresspåverkan av ett arbete där det finns datorsystem som upplevs som övervakande, säger Victor Bernhardtz.

Han har tänkt mycket på att många människor nu mer har samma ”interface” i sitt privatliv som i sitt yrkesliv. Vilka eventuella konsekvenser det kan få när gränserna suddas ut inte bara i tid och rum, utan också i VAD du gör.

– Läser du nyheterna privat på din jobbdator får du en ny sorts sammanblandning av arbetsliv och privatliv. Den handlar inte nödvändigtvis bara om när och var du arbetar och när du har din fritid. Kanske får du också ett annat förhållningssätt till ditt arbete.

Victor Bernhardtz tycker ändå att det finns en viss skillnad mellan att läsa nyheterna i arbetets digitala enhet jämfört med att gå till kontorets bibliotek och läsa en papperstidning som ligger där på något bord.  

– Använder du digitala arbetsenheter i privata syften registreras en massa data om vad du gör privat. Det finns det förstås stora risker med. Men det finns också annat att fundera på när vi använder samma smartphones och laptops både privat och på jobbet, anser Victor Bernhardtz.  

Vill vi till exempel spara bilder på våra barn i en mobil som arbetsgivaren äger eller ha privata konversationer via sociala medier på arbetsgivarens dator?

Det är mer filosofiska frågor, men som Victor Bernhardtz tycker att var och en bör reflektera över. Han tilltalas av tanken på att väldigt lite facit finns.

– Att arbeta med frågor som rör ny digital teknologi, som artificiell intelligens eller maskininlärning är relativt nya frågor i många avseenden.

Men de fackliga frågorna och dem som rör arbetsmiljön är inte nya för Victor Bernhardtz. Så länge han kan minnas har han haft en grundvärdering om att fackligt arbete är en viktig aspekt av arbetslivet.

Redan som 18-åring blev han facklig medlem för första gången, i dåvarande HTF. Det var i samband med att han fick sitt första jobb som scen- och projektadministratör på Stockholm Pride 2001. Arbetsmiljöombud och klubbordförande står också på meritlistan.

– Jag har alltid tyckt att man ska engagera sig i sin fackliga organisation så mycket man kan. Den solidariteten med andra ska vara där. Det är min grundidé.

Även idag är Victor Bernhardtz förtroendevald på sin arbetsplats. Han medger att det kan vara ganska tungt och svårt att ha sådana uppdrag, eftersom det är lätt att hamna i en roll någonstans mellan arbetsgivaren och medlemmarna i konflikter.

– Det tror jag att många tycker är svårt, liksom att ha tuffa dialoger med arbetsgivare. Men jag har alltid haft en trygghet i mig själv som gör att jag har kunnat det, säger Victor Bernhardtz.

Victor Bernhardtz

Ålder: 38 år.

Familj: Ja.

Bor: Lägenhet i Farsta strand.

Intressen: Träning, odling och spelkultur.  

Aktuell som: Är ombudsman för digitala arbetsmarknader på fackförbundet Unionen. Har varit med och skrivit en kommande rapport från förbundet om olika aspekter av övervakning och kontroll som kommer av digital teknik i arbetet.

Bakgrund: Har varit dansproducent och journalist på radio och tv. Har arbetat inom FN med sexuell och reproduktiv hälsa och i olika fackliga sammanhang. Har verkat inom kultur, journalistik och i fackliga sammanhang under 20 års tid, bland annat på Stockholm Pride och på Arenagruppen. 

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Arbetsmiljö