Tidningen

Håller regnet och kylan från kroppen

Vattentät skaljackaFlexiwork heter Snickers Workwears vattentäta skaljacka med stretch. Det är en trelagers vattentät skaljacka med stretch och tejpade sömmar. Jackan har ergonomisk passform med förböjda ärmar och stretch. Formade ärmslut för skydd och ökad rörelsefrihet och framfickor som även kan användas som ventilationsöppningar. Jackan har ett tvåvägs blixtlås och ett motstånd mot vatten­genomträngning på 10 000 millimeter. Andningsförmågan är på 10 000 g/kvm/24 h. Storlekar: XS–XXXL.Pris: 1 695 kronor exklusive moms.
Handskar för alla väder. Guides nya handskar med allroundfunktion ska göra det möjligt att lägga tidigare modeller på hyllan. Tanken är att många kommer att klara sig med bara ett par handskar, eftersom båda varianter, 5001 och 5002, kan användas året runt. 5001 är framför allt en inomhushandske, men kan också användas utomhus i torrt väder. 5002 är en utomhushandske anpassad för sämre väder och även kyla (+/-0). Reflex i kantbandet och trycket, tillsammans med skarpa konturer, ska ge hög synbarhet och säkerhet. 5001 finns i storlekarna 7–12 . 5002 finns i storlekarna 8–12. Pris: 124 kronor exklusive moms (5001); 111 kronor exklusive moms (5002).
Skyddsskor för kvinnor´. Cocoon är en ny serie skyddsskor från Hollywood utformade specifikt för kvinnor. Skorna i serien är metallfria. Cocoon-serien är certifierad enligt kraven i EN ISO 20345:2011 rörande skyddsskor för allmänna ändamål. Förstärkningarna på den nya PU-gummiyttersulan ska ge snabb vätskeavledning och god slitstyrka. Stötar och vibrationer absorberas genom innersulan med dubbel densitet och den vadderade ankelkragen. På insidan finns 3D-Poromax-fodret, som är antibakteriellt och antimikrobiellt för att hålla fötterna rena. Serien finns i stor­lekarna 35–42. Pris: 1 005 kronor exklusive moms.
Metallfritt med design. FTG:s nya känga Khione har hög svettabsorption och god köldisolering. Den är också metallfri, vilket gör att den inte väger så mycket. Hela kängan täcks av ett vattentätt membran som håller vätan på utsidan borta samtidigt som det ska ventilera ut fotens fukt. Kängan är tänkt för dem som jobbar inom bygg, industri, kallager och transport. Kängorna har skyddsklass S3 med tåhätta i komposit och spiktrampskydd av HRP. FTG:s skyddsskor tillverkas i Italien enligt europeisk skyddsklassificeringsstandard och ISO9001:2008. Storlekar 38–48. Pris: 1 489 kronor exklusive moms.
Zekler 36. Zeklers nya skyddsglasögon Zekler 36 väger 15,7 gram. Zekler 36 lanseras i en storlek som passar samtliga användare. Glasögonen är gjorda i genomskinlig plast med lins och näsbrygga i polykarbonat. Skyddsglasögonen har tunna skalmar och tät passform för ökad komfort och skydd i kombination med hörselkåpor. Glasögonen finns med klar och gul lins som ger UV-skydd, grå lins som klarar UV400 och HC/AF som är rep- och imskyddad. Pris: 79 kronor exklusive moms.

FUKTMOTSTÅND. Bra skyddskläder gör dig mindre beroende av väder. Det är speciellt skönt så här års, när det är såväl vått och kallt som halt.

Läs hela artikeln

Prenumerera på Arbetarskydd Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 3 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →