Gjorde tvärtom: byggde tillbaka väggarna

2015-06-07 23:00 Elisabeth Vene  

EGEN HÄRD. Medarbetarna på Arbetsmiljöverket störde varandra med sitt prat. Det blev ett akut arbetsmiljöproblem.Då byggde arbetsgivaren tillbaka väggarna så att de fick egna rum.

Administratörsgruppen på Arbetsmiljö­verket i Örebro hade tidigare jobbat i egna rum. När verket tog sina nya lokaler i bruk 2002 placerades de 12-13 administratörerna i samma kontorslandskap.

– Vi fick veta att lokalerna inte skulle räcka till annars, berättar Britt-Marie Jönsson, administratör på regionkontoret.

Monica Thuresson, enhetschef på Region Mitt i Örebro, var chef för administrationen på den tiden. Hon tyckte att beslutet om kontorslandskapet var lite märkligt.

– Administratörerna arbetar inne på kontoret hela tiden, medan inspektörerna som jobbar mycket utanför kontoret fick egna rum.

Medarbetarna började klaga på att de hade svårt att koncentrera sig. Placeringen i kontorslandskap blev ett akut arbetsmiljöproblem.

– Det var inte bra att de blev störda i sitt jobb. Så vi bestämde att vi skulle bygga egna rum åt dem. Tillsynsdirektören, som det hette då, sa okej liksom hyres­värden. Det blev en kostnad, men det var ingen stor affär, säger Monica Thuresson.

Det var jätteskönt att få eget rum, tycker Britt-Marie Jönsson.

– Vi har haft neddragningar, men vi har fortfarande samma mängd arbetsuppgifter. Att kunna stänga sin dörr är ett måste.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen