Får inhyrda uteslutas från firmafesten?

2015-11-08 23:00  
Lise-Lotte Argulander, Glenn Bergenstoff och Maria Steinberg.

EXPERTFRÅGA. Hej, på mitt jobb har det kommit in flera bemanningsanställda. De har andra villkor, men det kan väl inte vara rätt att utesluta dem från företagsfester, arbetsmiljöenkäter och att de ska jobba när vi andra får gå iväg på peppande företagsdagar? Vad kan jag som skyddsombud göra?

Maria Steinberg, forskare i arbetsmiljörätt vid Örebro universitet:

– Det finns inga regler som säger att inhyrda inte kan arbeta då ni deltar i någon slags kompetensutveckling. Ges där information som har betydelse för de inhyrdas arbetsmiljö, måste arbetsgivaren se till att de vid tillfälle också får den. Det finns inget rättsligt stöd för att arbets­givaren ska betala för att inhyrda ska delta i era fester. Det kan dock vara lämpligt att de får vara med. Du som skyddsombud har rätt att använda både arbetsmiljölagens hänvändelseparagraf 6:6a och stopp­rätten, men bara för att ställa krav mot din arbetsgivare.

Glenn Bergenstoff, regionalt skyddsombud på IF Metall Borås:

– Rent juridiskt kan före­taget göra på det sätt som frågeställaren uppger. Men skyddsombudet och företaget ska veta att det skapar en exkluderande organisation, för den inhyrda personalen kan det vara svårt att känna samhörighet och tillhörighet. Det finns exempel på inhyrda som har varit inhyrda på ett och samma företag i fem–tio år. Som skyddsombud tycker jag du ska föra en dialog med den inhyrda personalen, och vaka över deras arbetsmiljö. Som skyddsombud ska du också föra en dialog med företaget om att involvera de inhyrda så mycket som möjligt.

Lise-Lotte Argulander, förbundsjurist på arbets­givarorganisationen Visita:

– Den uthyrande arbetsgivaren ansvarar för långsiktiga arbetsmiljö­åtgärder, att personalen har rätt utbildning och kunskaper när de kommer till arbetsplatsen. Den inhyrande arbetsgivaren ansvarar för arbetsmiljön på arbetsplatsen som riskbedömningar, bullermätningar, anpassning. Uthyraren anmäler allvarliga skador och tillbud. Uthyrarens skyddsombud har tillträde till arbetsplatsen de inhyrda arbetar på.

Inhyrda kan inte räkna med att få delta i utbildningar på arbetsplatsen men bör bjudas in när arbetsmiljöfrågor diskuteras.

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö