En miljon i vite för byggföretag

2022-02-14 14:51 Lennart Lundquist  
Arbetsmiljöverket. Foto: TT-Bild

Efter påståenden om att byggföretaget RN outdoor skulle vara nedlagt hotas nu företaget med ett vite på en miljon kronor.

Arbetsmiljöverket har varit på företaget RN outdoor sedan november 2020. Vid en inspektion visade det sig att det saknades fallskydd liksom arbetsmiljöplan och en riskbedömning av arbetsplatsen i Hovås.

Verket inspektör kom tillbaka ett par månader senare. Inga åtgärder hade vidtagits.

Vid ytterligare en inspektion var arbetsgivaren inte där.

I januari i år höjdes så vitet till 100 000 kronor.

”Efter inspektionen har vi tre gånger tidigare förelagt er vid vite att uppfylla kraven. Ni har inte hört av er efter inspektionen eller på något sätt redovisat att ni uppfyllt våra krav”, skriver Arbetsmiljöverket i ett föreläggande.

I slutet av förra året uppgav arbetsgivaren att företaget skulle läggas ner och att det inte längre pågick något arbete i Hovås.

Arbetsmiljöverket skickade då dit en inspektör för att kontrollera detta och fann då tre anställda som uppgav att de arbetade för RN outdoor - och att bristerna på arbetsplatsen kvarstod.

Då tröttnade uppenbarligen Arbetsmiljöverket och höjde vitet till en miljon kronor om inte bristerna åtgärdas senast den 1 april.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö