"De svåraste fallen handlar om missbruk"

2022-06-29 08:20 Nina van den Brink  
- Vi har mål att få tillbud och olyckor på arbetsplatsen så nära noll som möjligt, säger Johannes Hallqvist, företagsläkare på Scania i Södertälje.

Arbetsglädjen för företagsläkaren Johannes Hallqvist finns i att människor kan komma tillbaka till jobbet efter lång frånvaro. Särskilt när det gäller missbruksproblem.

FÖRETAGSHÄLSOVÅRD. Att bli företagsläkare hör inte till de vanliga framtidsdrömmarna bland studenter på läkarlinjen. Som liten drömde Johannes Hallqvist om att bli distriktsläkare i Lappland. Istället blev han allmänläkare i Sörmland och Södertälje.  

Men landstingsvårdens realiteter - ”det ovärdiga remisspingpongspelet” - fick Johannes Hallqvist att ta steget till Scanias egen vårdcentral i närheten av produktionsanläggningen i Södertälje. Där var väntetiderna kortare och servicen bra. Johannes Hallqvist upplevde det ”som en grön ö” i landstingsvärlden. Idén för företaget var att spara in onödig sjukfrånvaro genom att de anställda slapp långa restider och köer vid läkarbesök.  

Men eftersom vårdcentralen tog emot patienter för alla slags skador och sjukdomar, med pengar både från Scania och landstinget, så blev det ofrånkomligt en viss ”remisspingpong”; att patienter bollades runt mellan olika vårdinstanser - även där. Johannes Hallqvist lät sig lockas att byta korridor till företagshälsovården som låg inhyst i samma byggnad, med löften om mer tid för varje patient.  

På Scania i Södertälje jobbar 15 000 personer. Johannes Hallqvist har runt 1 000 av dem på sin lista, från chassimonteringen, och han kommer att ha ytterligare 400 när den nya batterifabriken är helt utbyggd. Socialstyrelsen gick i dagarna ut med ett riktvärde om 1100 listade patienter per distriktsläkare, men en läkare i primärvården i Stockholm har inte sällan det dubbla eller mer.  

Till företagshälsovården kan de anställda komma med sådant som värk i rygg och armar eller stressrelaterade problem. I lokalerna samarbetar företagsläkare, ergonomer, psykologer, sjuksköterskor och rehabspecialister med företagsledningen om vården av en sjuk eller skadad löntagare. 

Företagshälsan gör också lagstadgade hälsokontroller och följer upp hälsostatus för de anställda som arbetar i riskzoner, till exempel kommer i kontakt med allergiframkallande ämnen, eller arbetar i ergonomiskt utsatta områden. Ergonomer kartlägger kända risker så som repetitiva rörelser och belastning på ledernas ytterlägen. Om ett arbetsställe under en period får många symtom eller skador av samma slag behöver antagligen säkerheten ses över. Johannes Hallqvist har kompletterat med en specialistutbildning i arbetsmedicin. 

Men som Johannes Hallqvist ser det är omorganisationer ett av de största riskmomenten. Förändringar skapar psykisk ohälsa och stress. När batterifabriken skulle startas var det många som oroade sig för de fluorvätesyror som skulle ingå i batterierna. Johannes Hallqvist satte sig då och läste igenom alla rapporter han kunde hitta, och kom så småningom fram till att den lilla mängd som finns i batterierna inte skulle kunna vara farlig för en människa.  

Ibland krävs inte ens en omorganisation. Även för människor som är kvar hela sitt liv på samma arbetsplats kan allting förändras.  

De svåraste ärendena handlar om missbruk av alkohol eller droger. De är ofta långvariga. Behandlingen är lång och svår, och efteråt måste individen med järnvilja hålla sig kvar på den smala nya stigen. 

Johannes H är van att balansera på den smala linan mellan arbetstagarens behov av vård och vila och arbetsgivarens förväntningar på en återställd arbetskraft. Han är barn till två svenska föräldrar, men uppvuxen mestadels i Tyskland, och jämför situationen på arbetet med sina båda kulturer. Han känner sig tysk i Sverige, tydlig och bestämd, och svensk i Tyskland, där han uppfattas som mer diplomatisk och försiktig. 

Han tycker sig inte ha några problem vare sig att be arbetsgivaren, som undrar när den anställde ska börja jobba igen, att ha tålamod och lita till hans expertkunskap, eller att be en anställd ta ansvar för sin situation. Han ser det som en viktig uppgift att få människor att förstå när de inte mår bra av att fortsätta med det arbete de har. Han gör en liknelse vid en pingvin, som klumpigt vaggar fram över land, men som när den hamnar i vattnet är både snabb och smidig. Som företagsläkare måste man ha tentaklerna utåt åt båda hållen.  

 

 

 

Johannes Hallqvist 

Ålder: 50 år 

Bor: I Björnlunda i Gnesta kommun 

Utbildning: Specialpedagogutbildning för arbete med utvecklingsstörda barn i Tyskland. Läkarutbildning i Tyskland 2000-2006. Specialisttjänstgöring (ST) i allmänmedicin i Sverige 2006-2012. Specialisttjänstgöring Arbetsmedicin 2018-2021. 

Yrke: Företagsläkare på Scania i Södertälje.

 

 

 

Nina van den Brink

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö