Tidningen

Därför äter vi lunch till frukost

Calle Fridén är byggnadsarbetare, krönikör och bloggare Foto: Jörgen Appelgren

KRÖNIKA. Många män har bestående minnen av maten i lumpen. Att på en regnig skogsväg få nån sorts föda uppslevad i metallkärl, serverat av buttra kockar med en k-pist på ryggen. Ta skydd under en gran för att under ett par minuters tystnad, effektivt ätande, dra i sig oräkneliga kalorier.

Publicerad

Allt serverat i enlighet med Kokreglementet, som föreskrev mycket fett och kolhydrater. Samt salt och vitpeppar. Efteråt kunde man få sig en slurk kokkaffe. Socker om så fanns. Därefter, i bästa fall, diskning av kärl och bestick, innan man misslynt travade tillbaka till skyttegravsgrävande eller minpikning eller nån annan oerhört konstruerad syssla.

Läs hela artikeln

Prenumerera på Arbetarskydd Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 3 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →