Bristande fallskydd på taket

2018-03-09 00:00 Karin Nilsson  

Vid en inspektion den 17 mars 2017 på en byggnadsarbetsplats på Järva kulle upptäckte Arbetsmiljöverket att det utfördes arbete på tak utan fallskydd. Det fanns risk för fall och fallhöjden var två meter eller mer. Arbetsmiljöverket ansåg att Mäklartak Entreprenad AB hade brutit mot verkets föreskrifter om byggnads- och anläggningsarbete. Arbetsmiljö­verket krävde därför att bo­laget skulle betala 57 300 kronor i sanktionsavgift. Bolaget har påpekat att de har givit in ett godkännande till verket.

Bolaget hörde ingenting efter det och det kom ingen faktura från Arbetsmiljöverket. Bolaget tolkade det som att Arbetsmiljö­verket var nöjt med svaret och hade avslutat ärendet.

Förvaltningsrätten konstaterar att bolaget godkände föreläggandet, men inte inom den angivna tiden. Rätten anser att överträdelse av verkets föreskrifter har gjorts.

Förvaltningsrätten godkänner Arbetsmiljö­verkets ansökan och dömer ut sanktions­avgiften.

Karin Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen