Tidningen

Tidningen

Brandroboten Fumo ska säkra arbetet i lågorna

Brandsäkerhet. Gasbehållare som riskerar att explodera gör arbetsmiljön farlig för brandkår och räddningstjänst.Roboten Fumo testas nu för att säkra de riskabla flaskorna.

Tidningen

App, app, app – det är dags att varva ner

Mobilt. Snart är det semester! Få ner stresshormonerna, se till att spänningar i kroppen släpper och strukturera ditt arbete så att du inte lämnar några lösa trådar innan du går på sommarledighet. Allt detta gör du enkelt med ett handgrepp på mobilen. Här är sex användbara appar som smidigt hjälper dig in i och ut ur semestermood.

Tidningen

Nordkalk fälls även i hovrätten

FÄLLD. Det var inget entreprenadavtal - personalen var inhyrd. Det slår en enig hovrätt fast och går därmed på tingsrättens linje.

Tidningen

Brister efter att man fallit ned i hisschakt

Fälld. Det var arbetstagaren som på eget bevåg lät bli att använda säkerhetsutrustningen. Det påpekar bolaget.Förvaltningsrätten konstaterar att fallskydd saknades och dömer ut sanktionsavgiften.

Tidningen

Krav på låsbara toaletter och matplats för brevbärare

VITESKRAV. Krav på att Bring Citymail har någon form av restaurang eller matutrymme och låsbara toalettdörrar för brevbärare är inte ett orimligt krav. Det anser förvaltningsrätten. Arbetsmiljö­verkets krav vid vite om 500 000 kronor står därmed kvar.