Tidningen

Svenskt Näringsliv: Regeringens direktiv går för långt

'Men vi ska inte glömma att vi har en myndighet, Arbetsmiljöverket, som har möjlighet att kontrollera samtliga arbetsplatser.” säger Anna Bergsten, arbetsmiljöexpert hos Svenskt Näringsliv.
"Men vi ska inte glömma att vi har en myndighet, Arbetsmiljöverket, som har möjlighet att kontrollera samtliga arbetsplatser.” säger Anna Bergsten, arbetsmiljöexpert hos Svenskt Näringsliv.

Regeringen har i sitt uppdrag till utredaren redan tagit ställning till att RSO-verksamheten är bra och ska fortsätta – och det är fel, menar Anna Bergsten, arbetsmiljöexpert på Svenskt Näringsliv. 

Publicerad

I mars 2020 föreslog regeringen att de regionala skyddsombuden skulle få utökad tillträdesrätt, så att de kan besöka alla arbetsplatser med kollektivavtal. Men förslaget godtogs inte av riksdagen. Dock ansåg riksdagen att en utredning behövdes. I juni samma år riktade riksdagen därför ett så kallat tillkännagivande till regeringen om att tillsätta en utredning som skulle utvärdera effekten av de regionala skyddsombudens verksamhet.  

Är du inte prenumerant?
Skaffa en prenumeration och få omedelbart tillgång till det alternativ du väljer.

SE VÅRA ERBJUDANDEN

Redan prenumerant? Aktivera ditt konto här