ANNONS FRÅN LAG & AVTAL

”Våra träffar ger ett otroligt mervärde för hela gruppen”

Lag & Avtals arbetsrättsliga nätverk träffas fem gånger per år och fördjupar sig i de arbetsrättsliga frågorna under olika former. Det är ett mycket uppskattat nätverk som både ger unika lärdomar om branschen och ett stort kontaktnät, berättar nätverksledare Åsa Erlandsson.

Publicerad Uppdaterad

Nätverket består till största del av HR-chefer och personalchefer inom alla möjliga olika branscher. Mångfalden och möjligheten att utbyta både lärdomar och ge varandra tips och råd är nätverkets främsta fördel, tycker Åsa Erlandsson.

– Man tar med sig någonting efter varje träff. Vi är en lagom stor grupp som träffas regelbundet och det gör att man lär känna varandra och får ett stort förtroende inom gruppen. Det är en bra blandning av människor från olika branscher vilket gör att alla kan lära sig någonting från andra i gruppen.

Till vardags är Åsa Erlandsson advokat och delägare på advokatfirman Setterwalls i Stockholm. Där arbetar hon med arbetsrätt och hjälper företag med olika arbetsrättsliga frågor. Hon har varit nätverksledare för Lag & Avtals arbetsrättsliga nätverk sedan 2016 och berättar att nätverket startades eftersom det fanns ett behov av ett kunskapsutbyte inom arbetsrätt. Landskapet inom HR är föränderligt och omfattas av ett stort regelverk.

– Det finns många regler som man måste ha koll på och förhålla sig till när man arbetar med HR och personalfrågor, och det förändras också hela tiden. Jag märker att deltagarna har en enorm nytta av nätverket. De kan dela med sig av erfarenheter, bolla frågor med varandra och tipsa om saker och ting. Att arbeta med HR kan ibland vara lite ensamt och somliga har kanske inte någon att prata med om de här sakerna i sin egen organisation.

På nätverksträffarna träffas Åsa tillsammans med deltagarna och pratar om ett aktuellt ämne, lyssnar på gästföreläsningar eller åker ut och gör besök hos olika företag. Förra året gästade nätverket bland annat Skanska och under nätverksträffen den 23 mars kommer de tillsammans att göra ett besök på Medlingsinstitutet, en statlig myndighet som arbetar med arbetsfrågor.

– Vi vill röra på oss och komma ut i den arbetsrättsliga världen! Hittills har vi besökt några av deltagarnas arbetsplatser och det har varit jättekul och lärorikt. Vi försöker hela tiden att hitta de ämnena som är heta inom branschen just nu och även besöka intressanta organisationer.

Lag & Avtals arbetsrättsliga nätverk tar emot nya medlemmar med öppna armar och Åsa Erlandsson hoppas att det populära nätverket ska växa ännu större de närmsta åren.

– Det är ett himla härligt gäng och våra träffar ger ett otroligt mervärde för hela gruppen. Det märks varje gång!

Gå med i Lag & Avtals arbetsrättsliga nätverk och få värdefull kunskap inom arbetsrätt och ett bredare kontaktnät! Är du eller någon du känner intresserad av att vara med i nätverket? Besök vår hemsida så får du mer information.