Sponsrad

Mer energi när en helt ny värld öppnade sig

Foto: Morten Bibow

Ingenjören Jan Graversen är en man som inte saknar energi. Han arbetar sedan 12 år tillbaka med produktutveckling för en av marknadens största leverantörer av vindkraftverk, men han står ändå stadigt på jorden.

Publicerad

Jan kämpade i många år med nedsatt hörsel och kan idag bara ångra att han inte gjort något åt det tidigare. Han tog sig igenom möten på jobbet, men kunde knappt höra vad kollegorna sa. När han kom hem var han dödstrött och orkade inte göra någonting. Till slut gick det inte längre.

Hörapparaterna i handskfacket

Han bestämde sig för att ta tag i sin hörselnedsättning och kontaktade en privat återförsäljare av hörapparater. Efter en snabb undersökning valdes ett par hörapparater ut som han med stor förväntan återvände till återförsäljaren för att hämta några veckor senare.

- Vi blev inte direkt vänner, hörapparaterna och jag, säger den 58-årige ingenjören och skrattar åt minnet.

Bilresan hem var inte särskilt lång, men de nya hörapparaterna klarade inte åkturen. Redan innan han parkerade hemma hade han lagt dem i handskfacket. Ljudet var dåligt och han kände sig väldigt uppgiven.

Gav inte upp

Men Jan är inte en man som ger upp så lätt. Han satte sig in i sin egen situation, läste på om bidragssystem och produkter och vände sig sedan till en annan återförsäljare. Den här gången gick det bättre och med en helt annan typ av hörapparater kunde han höra igen!

Ingen hade direkt uppmanat honom att söka hjälp för sin hörselnedsättning - det var något som kom av sig självt eftersom han helt enkelt inte längre kunde fungera i sitt jobb. Han hörde ingenting och kunde inte vara med på några möten.

Men med de nya hörapparaterna blev arbetslivet helt plötsligt mycket enklare och han kunde utan större ansträngning vara med i diskussioner och samtal igen. Han njöt verkligen av det.

Mötet med Roger

För några år sedan ställdes Jan Graversen återigen inför problemet med nedsatt hörsel. Han konstaterade att de hörapparater han använt under flera år tyvärr inte var tillräckliga för att kompensera för hans nu ännu mer försämrade hörsel.

 Jan kontaktade då sin audionom för att få hjälp.

- Dina hörapparater är tillräckligt bra, fick han veta, men du behöver lite extra hjälp, vi kanske ska prova något som kallas Roger hörselprodukter?

En helt ny värld öppnade sig för Jan. Så fort han började använda sina Paradise hörapparater tillsammans med hörselprodukterna Roger On och Roger Table Mic II kunde han följa med i samtal och höra vad alla sa, även i de mest krävande lyssningssituationer. Produkterna fungerar riktigt bra och ger honom möjlighet att följa med i vad som händer runtomkring. Han är numera delaktig på ett helt annat sätt än tidigare. Med en app i telefonen kan han dessutom styra mikrofonens riktning så han kan navigera bättre i en mötessituation.

- Jag är omgiven av ingenjörer, säger han. Ofta några lite nördiga typer som kan vara svåra att imponera på. Men när jag visar vad mina produkter kan göra så blir till och med ungdomarna imponerade!

Jans smartphone, Roger-produkterna och hans hörapparater är helt kompatibla med varandra. Det som för några år sedan ansågs vara ett "hjälpmedel" har nu blivit en modern kommunikations- och hörsellösning som fungerar utmärkt tillsammans med annan smart teknik.

- Roger-systemet hjälper mig väldigt mycket i min vardag och jag är inte alls lika trött jämfört med innan jag fick systemet. Jag engagerar mig mycket mer och det tar inte lika mycket energi att sköta mitt arbete, avslutar Jan nöjt.

Vill du också prova Roger hörselprodukter kostnadsfritt på ditt arbete? Läs mer och fyll i formuläret idag!

Annonsinfromation

Detta är en annons. Den är inte skriven av Arbetarskydds redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Arbetarskydds kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se