Sponsrad

En självklar följeslagare

”Jag går ingenstans utan min Roger Select”. Orden kommer från Lydie Guillier, en 40-årig logistikchef som arbetar inom banksektorn i franska Champagne-Ardenne i Reims.

Publicerad

Lydie har nedsatt hörsel och berättar att hon alltid bär med sig sin Roger SelectTM. Det gör att hon kan känna sig trygg med att inte missa någonting viktigt i ett möte eller under ett inkommande telefonsamtal.

”Roger Select är så flexibel och enkel att anpassa till det som händer under dagen. Alla mina möten, spontana eller planerade, blir så mycket effektivare när jag har den med mig. Jag använder den i princip under hela dagen för den får helt enkelt min vardag att fungera så mycket smidigare”, säger hon.

Att höra är att vara delaktig

Hennes arbetsdagar är varierande och Lydie berättar att några vanliga dagar på jobbet inte existerar. ”Varje dag är olik den andra”, säger hon och konstaterar att just variationen i arbetet är något som tilltalar henne mycket.  Men det omväxlande arbetet ställer också krav på att Lydie obehindrat kan växla mellan arbetsuppgifterna och snabbt sätta sig in i olika situationer. Då är Roger Select oumbärlig, menar hon.

”Jag brukar fästa den på min arbetsmapp så att jag enkelt kan rikta mikrofonen mot den som pratar under ett samtal. Jag kan också placera den nära en telefon om det är ett konferenssamtal. Det gör att jag hör allt som sägs och obehindrat kan delta i alla diskussioner”.

Vid större möten där många personer deltar placerar Lydie sina Roger Table Mic II på konferensbordet. Mikrofonerna väljer personen som talar och växlar automatiskt mellan mötesdeltagarna. Något som gör det enkelt för Lydie att aktivt delta i alla möten.

Hon berättar vidare att det emellanåt uppstår situationer när hon hör bättre än fullt hörande personer runt omkring sig, hur otroligt det än låter.

”När det är många personer i rummet och ljudnivån är hög, händer det emellanåt att någon ber mig att upprepa vad som har sagts”, säger hon och ler.

Lika självklar som glasögonen är för andra

För Lydie är det numera självklart att ta med sig Roger Select oavsett vart hon går. Det är helt enkelt lika självklart för henne som det är för andra att sätta på sig glasögonen på morgonen.

”Jag har på många sätt de tekniska lösningarna att tacka för att mitt arbetsliv fungerar så bra och att jag har haft möjlighet att förverkliga mig själv på det sätt som jag gör idag.”

Annonsinformation

Detta är en annons. Den är inte skriven av Arbetarskydds redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Arbetarskydds kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se