Nyhetsarkiv

Mynak ersätter Previa med ny konsult

Nader Ahmadi, generaldirektör på Mynak. Foto: Sanna Percivall

(Uppdaterad) Företagshälsovården Previa hoppade av uppdraget att hjälpa den krisande arbetsmiljömyndigheten. Nu har en ny extern konsult upphandlats, bekräftar Mynaks generaldirektör för Arbetarskydd.

Publicerad

Som Arbetarskydd tidigare berättat kallades Nader Ahmadi, generaldirektör för Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak, till arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) i fredags. Han svarar nu på Arbetarskydds frågor om mötet via mejl.

På mötet redogjorde Nader Ahmadi för Mynaks interna arbete med arbetsmiljön och åtgärderna som hittills genomförts.

– Jag har berättat att ny extern konsult är upphandlat och att arbetet med genomlysningen av den organisatoriska och sociala arbetsmiljön påbörjades i förra veckan, skriver Nader Ahmadi.

Han berättar att konsultföretaget heter Sonder AB:

– De ska intervjua samtliga anställda, vilket de håller på med nu, och beräknas vara klara med uppdraget i början av november. Alltså samma upplägg och tidsramar vi hade gett Previa.

Eva Nordmark vill ha löpande uppföljning av läget på myndigheten, skriver han.

– Ministern betonade att hon ser allvarligt på situationen.

Nader Ahmadi har även gett en statusrapport från de sex projekten gällande Framtidens arbetsliv och Friska och välmående arbetsplatser, som just nu är i slutfasen.

Eva Nordmarks statssekreterare Rasmus Cruce Naeyé lskriver i en kommentar till Arbetarskydd:

”Arbetsmarknadsministern har haft ett möte med generaldirektören där hon tydliggjort att regeringen tar uppgifter om brister i arbetsmiljön på myndigheten på största allvar. Ministern förväntar sig att generaldirektören tar sitt fulla ansvar för arbetsmiljön på myndigheten. Vid mötet så redogjorde Nader Ahmadi för de åtgärder som han har vidtagit samt avser vidta. Arbetsmarknadsdepartementet fortsätter att följa frågan noga.”