Tafsandet på julfesten stoppade Eon-chefen

2017-02-06 10:46 Tiina Demargne  
Lars Lagerkvist. Foto: Eon

Eons toppchef Lars Lagerkvist stannar i Tyskland och blir inte chef i Sverige, enligt Sydsvenskan. Under en julfest i Malmö tafsade han på en kvinnlig anställd på scenen inför övrig personal och skandalen var ett faktum.

Som Arbetarskydd tidigare berättat var Lars Lagerkvist utsedd att tillträda posten som en av företagets två högsta chefer i januari i år.

På festen 8 december 2016 tog Lars Lagerkvist flera gånger tag om sin kvinnliga danspartners stjärt, enligt andra festdeltagare, skriver Sydsvenskan. Dansen var tänkt som ett förstapris i ett lotteri och utfördes inför omkring 700 anställda.

Reaktionerna var starka från bland annat facket efter händelsen:

– Det inträffade är oacceptabelt. Det stämmer inte med de värderingar vi har i bolaget, sa Anders Berghman, koncernklubbordförande för Akademikerna på Eon, enligt tidningen.

Beslutet om Lars Lagerkvist karriär har fattats på det tyska huvudkontoret efter en intern utredning.

I ett pressmeddelande på Eons webbplats heter det att Lars Lagerkvist ska ”fortsätta i en position” inom Eons verksamhet i Tyskland, skriver Sydsvenskan.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen