Stockholms landsting stänger stressklinik

2015-02-09 09:14 Tiina Demargne  

Utmattingssyndrom ökar som diagnos. Ändå väljer Stockholms sjukvårdspolitiker att stänga en etablerad mottagning vid Danderyds sjukhus.

Det är Stressrehab som stängs till sommaren. Mottagningen har funnits i över tio år och tagit emot de svåraste fallen av patienter med utmattningssyndrom.

- Den här typen av vård behöver inte finnas på ett akutsjukhus och därför ska den stängas, säger sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (FP) till Svenska Dagbladet.

Hon uppger att valfriheten ska öka och vårdvalet ska gälla för fler mottagningar i länet.

- Jag är övertygad om att det blir bra och naturligtvis ska de jobba metodiskt och utifrån de erfarenheter som finns, säger Anna Starbrink till tidningen.

Sara Burlin Pellbäck, enhetschefen vid Stressrehab, anser att det är märkligt att landstinget väljer att stänga en väl fungerande verksamhet när antalet patienter med diagnosen ökar.

- Det finns också en risk för att forskning och utveckling försvinner för vård som bedrivs med vårdval, säger hon till SvD.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen