Övriga Nyheter

Städare skadades svårt vid explosion

En städare skulle slänga sopor från ett asylboende i Göteborg när påsen exploderade. Städaren skadades allvarligt, rapporterar Fastighetsfolket.

Publicerad

Det var i början av januari i år som händelsen inträffade. Städaren är anställd av ett privat städbolag och hade i uppdrag att arbeta på ett av Migrationsverkets asylboenden i Västra Frölunda.

Det var när han skulle slänga sopor i en container som explosionen inträffade och han blev svårt skadad. Enligt arbetsgivarens anmälan till Arbetsmiljöverket bröt han båda benen och fick splitterskador på hela kroppen vid bombdådet.

Utredningen har enligt tidningen övertagits av Säkerhetspolisen eftersom det finns kopplingar till andra attentat och Nordiska motståndsrörelsen.

Det är oklart om den skadade städaren är medlem i facket men Jenny Parmstrand, regionalt skyddsombud i regionen, kommenterar händelsen:
– Oavsett om det är en medlem eller inte så är det jätteallvarligt. Hur gick det till? Vad finns det för rutiner? Var hämtade han soporna och hur långt hade han burit påsen?, säger hon till Fastighetsfolket.