Övriga Nyheter

Smart klädd i kylan

Värme när kylan kommer. Varmare kläder behöver inte vara svåra att röra sig i. Jobmans nya jacka 5153 är en funktionsjacka i polyester med fleeceinsida. Den har bröstficka med id-kortsfack och framfickor med blixtlås. Jackan är reglerbar i nederkant och har tumgrepp i ärmsluten. I kragen finns ett kort extra blixtlås för ventilation. Gjord i polyester, poly­amid och elastan. Finns i tre olika färgkombinationer: orange/svart, oceanblå/orange och svart/mörkgrå i storlekarna XS–XXXL.Pris: 743 kronor exklusive moms.
Kängor som andas. Många står och går större delen av en åtta­timmars arbetsdag. Då kan skor som stödjer, skyddar och andas göra jobbet lättare. Finska Sievis Matador High XL+ S3 är en rejäl känga som går upp över ankeln. Skon är tillverkad av hållbart PU-belagt skinn och med tåskydd av komposit och spiktrampskydd av stål. Poly­uretansulan tål olja och olika kemikalier och ska dämpa stötar effektivt. Lössulan andas och fodret ska förbättra skornas ventilation och göra dem skönare att bära. Skon är ESD-godkänd och har skyddsklass S3 SRC. Finns i storlekarna: 39–47.Pris: 1 195 kronor exklusive moms.
Ruffa byxor för tuffa jobbSnickers har tagit fram en ny serie robusta arbetsbyxor för grovarbete. Ruffwork 6203 har en modern design som ska kombinera passform med förstärkt funktionalitet. Byxorna har förstärkt knäskydd, inbyggd ventilation och förböjda ben med en stretchkil i grenen för ökad komfort. De har också ventilationsöppningar med stretch i knävecken och extra tåliga dragkedjor. Lättåtkomlig diagonal benficka, fickor för bland annat mobilen och knapp för id-kortshållare. Finns i storlekarna: 44-64, 88-124, 146-162, 192-212, 250-258.Pris: 915 kronor exklusive moms.
Smart mobil och skydd. Det blir allt vanligare med smarta mobiler även på jobbet. Och då kan det vara bra med en skyddshandske som också fungerar på den smarta mobilens tryckkänsliga skärm. Tegeras 9123 är en syntet­läderhandske med förstärkta sömmar och resår. Handsken finns i gult och svart och är kromfri. Passar för till exempel monteringsarbeten.Pris: 110 kronor exklusive moms.
När det regnar på jobbet. Nu ökar behovet av regnplagg som också fungerar att arbeta i. Fristads 4634 RS är tillverkad av PU-belagd polyester/jersey, stretchmaterial. Den har avtagbar, reglerbar huva och en tvåvägs dragkedja som skyddas under en tryckknappslå. För att underlätta att arbete i är den försedd med ventilation i oken fram och bak. Ärmslutet är reglerbart. Regnjackan är godkänd enligt EN ISO 20471 klass 2 för den minsta stoleken 2XS och klass 3 för XS-3XL. Kan tvättas i 60 grader.Pris: 735 kronor exklusive moms.

BISTRARE TIDER. Trots snö, regn och rusk måste allt fungera. Höst och vinter ställer hårdare krav på både kläder och annan utrustning. Det gäller numer även den smarta mobilen.