Skyddsombuden nekades möte

2015-03-17 11:15 Tiina Demargne  

Företagsledningen förbjöd skyddsombuden att ha möten. Det hävdar huvudskyddsombudet vid Martinsons Trä som nu svarar med att anmäla arbetsgivaren, rapporterar SVT:s Västerbottensnytt.

I skrivelsen till Arbetsmiljöverket påpekas en rad brister. Skyddsombuden anser företagsledningen, med huvudsäte i Bygdsiljum i Skellefteå, sig själv kunna lägga nivån på arbetsmiljöarbetet.

 

Arbetsgivaren ska också ha lagt sig i skyddsombudens arbete och förbjudit gemensamma möten mellan ombuden.

– Ja, jag är ju lite förvånad måste jag säga. Jag tycker att vi har väldigt bra struktur i vårt arbetsmiljöarbete, säger koncernchef Lars Martinsson, till Västerbottensnytt, och fortsätter:

– Det här arbetet som pågår här är ju jätteviktigt att man jobbar systematiskt och långsiktigt med. Att så här kortsiktigt börja anmäla varandra tror jag inte leder vår arbetsmiljö framåt, utan det blir då hellre att vi motarbetar varandra.

  Huvudskyddsombuden vill inte kommentera anmälan.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö