Övriga Nyheter

Sida-anställd omkom i flygolycka

Olyckan inträffade bara minuter efter det att planet från Ethiopian Airlines hade lyft från Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Ombord på planet, som var på väg till Kenyas huvudstad Nairobi, fanns 149 passagerare med pass från över 30 länder samt åtta besättningsmedlemmar. Foto: TT-Bild

Bland de nära 160 personer som omkom i söndagens flygkrasch i Etiopien fanns fyra svenska medborgare. En av de omkomna var anställd vid Sida och en vid Civil Right Defender.

Publicerad

"Det är med stor sorg och smärta som vi fått veta att en mångårig och mycket uppskattad kollega fanns med på passagerarlistan på planet som störtade på söndagsmorgonen i Etiopien", skriver Sidas generalsekreterare Carin Jämtin, i ett pressmeddelande.

Människorättsorganisationen Civil Right Defenders uppger också i ett pressmeddelande att en av deras medarbetare, en 30-årig kvinna, omkommit: "Med stor sorg och tungt hjärta kan vi bekräfta att vi har förlorat vår nära vän och kollega".

Enligt Expressen är den omkomna medarbetaren på Sida en 50-årig kvinna. De andra svenska offren är enligt tidningen en 30-årig kvinna, en 55-årig man samt en 45-årig man som varit bosatt i Kenya sedan 2008.

Bland passagerarna fanns såväl turister som affärsresenärer och FN-personal. Enligt FN kan mer än 20 FN-medarbetare ha varit ombord. Många var på väg till ett miljömöte i Nairobi, skriver sr.se