Övriga Nyheter

Säkra nummer skyddar i jobbet

Skyddsklass på utsidanVertigo Check & Go är en ny serie med starka och lätta skärskyddshandskar för arbetare inom bilindustrin, underhåll, logistik, samhällsservice samt pappers- och glasåtervinning. I handskarna kombineras hppe-fibrer med ett mycket synligt siffersystem för optimal säkerhet, komfort och slitstyrka. Siffersystemet ska hjälpa skyddsansvariga att se till att användarna bär rätt skydd för den risknivå för skärskador de utsätts för. Förstärkta med spectra-fiber, som används bland annat i världens starkaste fiskelinor och lätta skottsäkra västar.Pris: 121 kronor exklusive moms.
Flamsäkert ställ dubblar skyddetKwintett Fristads flamsäkra underställ dubblerar skyddstiden om man bär det under flamskyddande jacka och byxa. Detsamma gäller dem som bär ljus­bågecertifierade plagg. MOF-material (närmast kroppen) är en blandning av modakryl med bomull och elastan. Modakrylfibern har ett inbyggt flamskydd som inte kan tvättas bort. MRF-materialet i två lager är värmeisolerande fleece med slät framsida och ruggad insida.Pris: Tröja 1 879 kronor exklusive moms.Pris: Långkalsong 769 kronor exklusive moms.
Flamsäkert ställ dubblar skyddet. Kwintett Fristads flamsäkra underställ dubblerar skyddstiden om man bär det under flamskyddande jacka och byxa. Detsamma gäller dem som bär ljus­bågecertifierade plagg. MOF-material (närmast kroppen) är en blandning av modakryl med bomull och elastan. Modakrylfibern har ett inbyggt flamskydd som inte kan tvättas bort. MRF-materialet i två lager är värmeisolerande fleece med slät framsida och ruggad insida. Pris: Tröja 1 879 kronor exklusive moms.
Svensk hjälm med attitydBalance HD är en nyutvecklad hjälm som designats och tillverkas i Sverige. Hjälmen är den sjätte generationen av Balances hjälmar. Har medvetet gjorts tuff och funktionell med ett klart formspråk som ger identitet åt både bäraren och företaget. Smidigheten och ventilationen har också förbättrats i den nya modellen. Hjälmen har rattjustering i nacken för snabb och enkel inställning av rätt storlek. Finns i flera färger.Pris: 227 kronor exklusive moms.
Lätt sko med många skyddArbesko nya Ultimate 882 är en skyddssko med ovandel av Cordura med förstärkning i TPU. Slitskydd av PU-belagt spaltläder och lätt aluminiumtåhätta. Fodret är mesh för hållbarhet och med snabbtorkande Cambrelle i hälen. Fotbädden består av en bindsula, ”Flexboard by Arbesko”, för stabilitet baktill och ökad flexibilitet framtill, med en stålskena i hålfoten för stöd och stabilitet. Energy Gel för stötupptagning och ett mjukt metallfritt spiktrampskydd. Finns i storlekarna 35–48.Pris: 1 537 kronor exklusive moms.
Stadig sko med greppSievis Planar 1 S3 är skyddsskor med en sula med mycket bra grepp. Den ska tack vare sin formgivning och sitt mönster hålla fötterna stadigt på marken även på krävande underlag. Skon har ett 3d-dry-foder och dubbeldämpade lösa Dual-sulor för att maximera användningskomforten. Skyddande tåhätta, spiktrampskydd och är olje- och kemikaliebeständig, antistatisk och vattenavstötande. Stötupptagande sula med skydd från elektrostatisk urladdning.Pris: 1 254 kronor exklusive moms.

BILDSPEL. Skydd för huvud, kropp och fötter. Höstens nyheter ökar säkerheten på jobbet.