Rektorn: Hans betyg stack ut

2015-10-22 10:38 Tiina Demargne  

Läraren är avstängd och hotas med uppsägning efter diskussioner kring betygssättning. Han anklagas också för att försämra arbetsmiljön.<br/> -Han har inte arbetat i enlighet med lärarnas uppdragsbeskrivning, säger rektorn på S:t Petri skola, i Malmö, till Sydsvenskan.

Sydsvenskan ställer en rad frågor till skolledaren som förutom betygssättningen berör den grundlagsskyddade meddelarfriheten som läraren uppgett att han kunde använda sig av i samband med pedagogiska diskussioner på skolan.

Sydsvenskan: Anser Malmö stad att S:t Petris interna regler står över grundlagen?

– Nej, självklart respekterar och värnar vi meddelarfriheten. Det handlar om en förtroendefråga mellan kollegor. Det handlar om den grupp kring kollegialt lärande som han ingick i, som är tänkta som forum där lärarna ingående ska kunna diskutera sådana frågor som är svåra att prata om.

Läraren ska också ha krävt att ha fackligt ombud med sig vid samtliga möte med skolledningen.

Sydsvenskan: Är det Malmö stads uppfattning att facklig närvaro bidrar till en dålig arbetsmiljö?

-Nej. Facklig närvaro bidrar inte till dålig arbetsmiljö i sig. Om varje samtal däremot kräver att en tredje part kallas in som närvarande blir organisationen otymplig och dialog svår. Han har aldrig nekats att ha med fackligt ombud, säger rektorn till tidningen.

 

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö