Räddningsdykare får dykförbud efter covid-19

2020-06-08 11:15 TT  
19 räddningsdykare i Stockholm har fått dykförbud efter att ha smittats av coronaviruset. Foto: KARIN NLSSON/TT

CORONAVIRUS. En brandstation i Stockholm där räddningsdykare är stationerade har drabbats av ett coronautbrott. Flera fall har bekräftats och utöver de bekräftade fallen har 19 av de 40 räddningsdykarna uppvisat symtom för covid-19.

– Det man sett hos dem som bekräftats med covid-19 är att det skett lungförändringar, säger Björn Westerdahl, tillförordnad kommunikationschef vid Stockholms brandförsvar.

Läs mer: Förhandlingar pågår om villkor för covid-19 som arbetsskada

Enligt räddningstjänsten finns det en risk med att vara under vattnet med lungförändringar, efterson lungfunktionen då kan sluta fungera. Därför har även de 19 som ännu inte har fått bekräftat om de har covid-19 nu fått dykförbud.

Läs mer: Rökdykaren blir säkrare med ny mask

Förbudet kommer att vara på plats tills dess att de berörda har kunnat göra en lungröntgen och fått ett resultat. Enligt räddningstjänsten kommer räddningsarbetet inte att påverkas.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen