Polis knivskuren under patrullering

2017-08-31 11:37 Tiina Demargne  
Polisen attackerades vid Björns trädgård, vid Medborgarplatsen i Stockholm. En person har gripits. Foto: Fredrik Sandberg / TT-Bild

En polis har blivit skadad vid Medborgarplatsen i Stockholm. En person har också gripits, uppger polisen. Enligt uppgift till Aftonbladet är den skadade polisen knivskuren.

Enligt uppgifter till Aftonbladet patrullerade polisen på torsdagsförmiddagen på Medborgarplatsen, på Södermalm. En person smög sig upp bakom polismannen och högg honom i nacken. 

En kollega kom ikapp den misstänkte gärningsmannen och lyckades gripa honom. 

Den skadade polismannen ska ha förts till Karolinska sjukhuset, skriver tidningen.

– Det var ett otroligt skönt besked och en oerhörd lättnad att få veta att han inte blev allvarligare skadad. Samtidigt påminner den här händelsen om utsattheten i polisyrket, säger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande i ett pressmeddelande.

När facket tidigare i år ställde frågor till sina medlem om utsattheten i yrket svarade sju av tio att de upplevde att den ökat de senaste två åren.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen