Omkom efter fall ned i ensilagemaskin

2020-08-27 12:16 TT  
En man har dött vid ett lantbruk i Vännäs i en arbetsplatsolycka. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 35-årsåldern har dött i en olycka på ett lantbruk i Vännäs kommun i Västerbotten, uppger polisen. Den avlidne mannen är utländsk medborgare och var säsongsarbetare på gården.

(Uppdaterad) − Han skulle ha åkt hem i övermorgon, så det var precis på slutet av säsongen. Det är en otäck händelse på alla sätt, säger Christer Jarlås, åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, till Västerbottenkuriren.

Olyckan inträffade vid 22-tiden i onsdags och mannens kollegor hörde honom ropa till. När de kom dit upptäckte de att han fallit ned i en maskin som används för att tillverka ensilage. Maskinen var påslagen och mannen konstaterades död på platsen, skriver tidningen.

En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats.

− Vi kommer att titta på maskinen och se om den var i det skick som den ska vara och utreda vad som kan ha orsakat att han föll ned i den. Det ska man inte kunna göra normalt sett, säger Christer Jarlås.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö