Ny minister för arbetsmiljön

Hillevi Engström (M), arbetsmarknadsminister Foto: Fredrik Persson/Scanpix

Hillevi Engström (M), tidigare ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott, är ny arbetsmarknadsminister och arbetsmiljön blir hennes domän.

Hillevi Engström har tidigare inte varit något återkommande namn i Arbetarskydd. Hon figurerade då Arbetarskydd skrev om de lyckade försöken med omvandlingen av deltider till heltider i Nynäshamns kommun.

Då framhöll hon att moderaterna i sin jämställdhetspolitiska plattform talat om att de ska arbeta för att den offentliga verksamheten ska erbjuda möjlighet till heltidstjänster.

- Vi tror att det kan gå att lösa på de flesta ställen, sa Hillevi Engström, då arbetsmarknadsutskottets ordförande, till Arbetarskydd
Hon poängterade senare i en intervju inför valet att det kräver en ”rejäl dos” nytänk och samarbete mellan arbetstagar- och arbetsgivarorganisationer.

Moderaterna är emot en lagstadgad heltid.

Hillevi Engström är före detta polisinspektör men har också en facklig bakgrund. Hillevi Engström var den första kvinnliga ombudsmannen i Polisförbundet.

Arbetarskydd Redaktionen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen