Miljöförvaltningen hade råttor inomhus

2013-02-19 08:00 Birgitta Ländin  
Miljöförvaltningen hade råttor i källaren. Foto: Maja Suslin/Scanpix

Miljöförvaltningen för Habo och Mullsjö kommuner har stora problem med sin inomhusmiljö. I de lokaler där förvaltningen är inhyst i väntan på ett nytt kommunhus har det länge luktat illa. I somras fick man en förklaring, då en död råtta hittades i en golvbrunn i källarplanet.

När råttan avlägsnades från miljöförvaltningen kontor försvann den mest akuta stanken, men skyddsombud och andra har kunnat konstatera att alla problem inte är lösta. I en anmälan till Arbetsmiljöverket skriver skyddsombuden för Vision och Naturvetarna: "Efterforskningsarbetena har fortsatt i källarplanet och man har hittat stora mängder av råttbon och avföringsrester. Detta har naturligtvis varit en källa till den dåliga lukten, men är nog inte hela problemkällan."

Två av de anställda har reagerat kraftigt på den dåliga luften och flera är oroliga för att den är hälsovådlig. Fastighetsägaren har vidtagit en del åtgärder, men skyddsombuden betvivlar att de är tillräckliga. Nu vill de att Arbetsmiljöverket ingriper med ett föreläggande mot kommunen.

Birgitta Ländin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö