Övriga Nyheter

Klara sommaren med brillor och skor

Träskor mot hala golvJobis nya träskor i skinn är en ny mjuktoffel som ska ha mycket god stötdämpning och högsta halkhämmande egenskaper. Den är lämplig som arbetssko inom kök, restaurang, service, städ och vård. Klassificerad enligt EN ISO 20347:2012 OB A E FO SRC. Det betyder att den uppfyller baskraven för yrkesskor utan tåhätta, är antistatisk, har stötupptagande Softsole 8.0, en 8 millimeters minnessula samt en oljeresistent slitsula. Den är testad och godkänd för högsta halkhämmande egenskaper. Träskon finns i svart, vitt och svart lack.Pris: 698 kronor exklusive moms.
Serviceshorts för vår och sommarBlåkläders 1449-1845 är en ny modell av serviceshorts som försetts med stretchpaneler för ökad rörlighet. Materialet är lätt och ska vara slitstarkt och snabbtorkande. Shortsen har gylf med plastblixtlås och en D-ring i linningen. De har fickor bak, benfickor med bälg, pennficka, knivficka, insticksfickor och dessutom en invändig telefonficka. Tyget är av 65 procent polyester och 35 procent bomull och klassat som Öko-Tex 100-certifierat. Finns i färgerna stone/svart, mörk marinblå/svart, svart, marinblå/svart. Storlek: C44–C62.Pris: 540 kronor exklusive moms.
Huvtröja för kvinnorJobmans damhoodie 5177 är tillverkad i polyester med fleeceinsida. Den har en kroppsnära passform, men materialet medger en god rörlighet. Jackan har huva med nätfoder och möjlighet att reglera vidden i nederkant med en dragsko. Den har blixtlås fram med vindslå och flatlocksömmar. Jackan har också bröstficka med mobilfack och blixtlås samt sidofickor med blixtlås och stora öppna innerfickor. Finns i storlekarna dam S–XXL. Kommer även i vitt efter sommaren.Pris: 640 kronor exklusive moms.
Arbetsbyxa för de vigaSnickers Flexiwork arbetsbyxa+ med hölsterfickor har designats för funktionalitet, arbetskomfort och rörelsefrihet. Det är mycket lätta arbetsbyxor med så kallad body-mappad design som kombinerar ventilerande stretchmaterial med Corduraförstärkningar och hölsterfickor. Byxorna har även Kneeguard positioneringssystem med extra stretchmaterial ovanför knäna för att hålla knäskydden på plats. Byxan har ett slitstarkt integrerat och avtagbart bälte med ett tåligt spänne, som ska vara lätt att öppna.Pris: 1 175 kronor exklusive moms.
Skydda ögonen mot solen ocksåUvex har tagit fram skyddsglasögonen Pheos S guard med ett stort synfält, som även ska skydda ögonbrynen. Modellen har en dubbel sfärisk lins och tunna skalmar som ska göra det lätt att använda glasögonen tillsammans med hörselskydd och hjälm. Glasögonen sitter fast på huvudet oavsett hur man rör sig, vilket ska göra det enklare att arbeta även med armarna uppsträckta. De har supravision extreme-beläggning, som är reptålig på utsidan. Permanent imskydd på insidan gör att linserna inte kan imma igen, eftersom beläggningen aldrig blir mättad. Absorberar 100 procent av de skadliga uv-strålarna.Pris: 263 kronor exklusive moms.

Sommaren är här. Men även den som bär shorts kan behöva en huvtröja att värma sig i. Och bra brillor.