”Hästen tappar respekt för dig som ledare”

2017-01-16 00:00 Lena Gunnars  
Kicki Bildt.

Även den som redan är chef kan dra nytta av att umgås med hästar för att utveckla sitt ledarskap. Konsulten Kicki Bildt hjälper chefer att utveckla sitt ledarskap med hästens hjälp.

Horse Assisted Education är ett internationellt koncept, som även finns i Sverige. Enligt organisationens hemsida finns tre svenska handledare i metoden. En av dem är personalkonsulten Kicki Bildt. Allt från förskollärare till it-tekniker och revisorer har varit på kurs hos henne för att utveckla sitt ledarskap i samarbete med hästar.

– Kommunikation är så mycket mer än ord. Det handlar också om tonfallet, din positionering och ditt kroppsspråk. Om du inte är närvarande, om du ”multi­taskar”, tappar hästen snabbt intresset för dig som ledare, säger Kicki Bildt.

Under kurserna får deltagarna träna på kommunikation, fokus och närvaro i ledarskapet.

– De flesta av oss är ledare i någon del av livet. Vissa yrken har ett väldigt tydligt förhållande till ledarskapet, som förskolepersonal till exempel, säger Kicki Bildt.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen