Övriga Nyheter

Håll kylan från kroppen

Rejäl vinterkänga. För dem som behöver vara säkra, torra och varma kan FTG Khione vara ett alternativ. Khionekängan har hög svettabsorption och god köldisolering. Den är metallfri och har låg vikt. Ett vattentätt membran som låter fotens fukt ventileras ut täcker hela kängan samtidigt som det håller vätan på utsidan borta.FTG:s skyddsskor tillverkas i Italien enligt europeisk skyddsklassificeringsstandard och ISO 9001:2008. Tåhättan är i komposit och spiktrampskyddet av materialet HRP. Ovandelen är av vattenavvisande skinn som andas. Finns i storlekar 38–48. Pris: 1 436 kronor exklusive moms.
Vattentät skaljacka. Snickers trelagers vattentäta skaljacka 1300 Flexiwork har tejpade sömmar och stretch för att ge både komfort och rörelsefrihet. Jackan har ergonomisk passform med förböjda ärmar. Armbågarna har trelagers Cordura-förstärkningar och ärmsluten är formade för att extra skydd. Flexiwork 1300 har rymliga framfickor som även kan användas som ventilationsöppningar och tvåvägs YKK Aquaguard Vislon blixtlås för extra flexibilitet och optimalt väderskydd. Materialet är 100 procent Polyamid 3-lagers rip-stop, som är vattentätt, stretchigt och andas. Finns i storlekar XS–XXXL. Pris: 1 607 kronor exklusive moms.
Handskar mot stickPicguard är ett nytt sortiment handskar från Honeywell. Handskarna ska skydda mot nålstick och sticksår sam­tidigt som de ska ge hög komfort. Picguard Urban är tillverkad av material som är förstärkta, men samtidigt tunna och lätta, vilket gör att överdragshandskar inte behövs. Serien är främst tänkt för dem som arbetar inom avfallshantering, städning, underhåll och polisväsende. Picguard Urban tillverkas av para-aramid, polyuretan och keramiska material som ska skydda handflata och fingrar.Pris: 500 kronor exklusive moms.
Tröja med extra värme. M12 HH från Milwaukee är en värmetröja som snabbt värms upp med ett 12V batteri. Värmejackans stora värme­plattor ger upp till åtta timmars värme. Värme­tröjan har tre värme­lägen för individuell värmeinställning. Den är till­verkad av bomull och polyesterfoder för att klara tuffa och kalla utomhusmiljöer. Värmetröjan kan tvättas i maskin och torktumlas. På hösten kan den användas i stället för jacka för att maximera rörligheten. På vintern bärs den under jackan för att man inte ska behöva ha kläder lager på lager. Batteri och laddare köps separat. Pris: 1 244 kronor exklusive moms.
Nya sulor ska förhindra skadorL.Brador har utvecklat ergonomiska arbetsskor med en sula som ska förhindra arbetsskador.Vid utvecklingen av de nya skorna har L.Brador arbetat tillsammans med ortopeder och tagit fram två specialtillverkade sulor som ska förhindra arbetsskador. Innersulan är uppbyggd i hålfoten för skön komfort och minskad risk för hälsporre. Modellen 768 är tänkt för industri- och servicepersonal och är en sko med snörning och skyddsnät, som ska hålla spån och stickor borta. Finns i storlek 38–46.Pris: 1 480 kronor exklusive moms.

Nya material. Vintern kräver varmare kläder. Membran i skor och skyddskläder ger bättre värme. Och behövs det kan batterier värma ännu mer.