Övriga Nyheter

Håll dig varm och synlig i mörkret

Sågskydd och varsel från Stihl. Protect MS är en jacka i en ny serie skyddskläder från Stihl. Det är en sågskyddsjacka och byxa som passar för proffs som utför arbeten vid motor- och järnvägar, till exempel. Nya serien Protect MS som riktar sig mot proffsanvändare kommer i butik efter nyår. Protect MS jacka har skyddsklass 1 och varselklass 2. Dessutom är den certifierad enligt ISO 20471 och klarar kraven för varselplagg vid högrisksituationer. Jackan är framtagen med sågskydd i bröst, armar, mage och hals. Formade knän och armbågar ska öka rörelsefriheten. Sågskyddsjackan kommer finnas tillgänglig i storlekarna XS–XXL. Pris: Cirka 2 800 kronor exklusive moms.
Hör varningar och skydda hörseln samtidigt. Honeywell har släppt det nya hörselskyddet Howard Leight Sync­Wireless. Det integrerar trådlös Bluetoothteknik utan att hörselskyddet riskeras. Det nya headsetet har Bluetooth 4.1 med förbättrad uppkoppling och pålitlig dataöverföring med smartphones med 4G. Volymknappar och lampor i olika färger för att indikera olika inställningar Headsetet har också en justerbar bommikrofon som ger tydlig kommunikation i bullriga miljöer. Den utgående volymen från musikenheter till 82 dB. Uppladdningsbart batteri med över 16 timmars batteritid. Pris: 1 995 exklusive moms.
Säkert under för kvinnor på jobbet. Blåkläders behå Dam Safe, är en flamskyddad sportbehå i dubbelt tyg. Den är certifierad enligt EN ISO 14116 index 3 och EN 1149-5. Behån är är tillverkad av dubbelt tyg som består av 57 procent modakryl, 37 procent bomull, fyra procent elastan och två procent antistat. Den har också 1x1 rib och är både antistatisk och flamskyddande. Materialet håller en tjocklek på 335g/m2. Etiketterna är placerade utvändigt för bättre komfort. Behån har resår i nederkant. Den kan tvättas i 40 grader. Pris: 379 kronor exklusive moms.
Montage måste göras i kyla också. Grolls har tagit fram Björnhandsken montage vinter 52561. Det är en fingertoppsförstärkt skyddshandske som är tillverkad i getskinn. Handsken har en ovanhand i polyester. För att hålla kylan utanför har den försetts med fleecefoder. Handsken finns i storlekarna 8-12. Handsken har öppning i nederkant så att den går att dra upp över mudden på en jacka till exempel. Pris: 106 kronor exklusive moms.
Heltäckande overall med varsel. L.Bradors overall 194P är varmfodrad och är vind- och vattentät med tejpade sömmar.Den har ventilation under ärmarna och resår i rygg och benslut. Ärmsluten är reglerbar med med kardborre och mudd. Kragen är fleecefodrad och huvan som är avtagbar och har dragsko är fodrad med quilt. Overallen har hel dragkedja på utsidan av benen upp till midjan. En knappslå ska skydda de tvådelade dragkedjorna mot slitage och ge bra vindskydd. Overallen har två bröstfickor med kardborre, ID-kortsficka i höger bröstficka, två framfickor med dragkedja, två bakfickor med lock, utvändiga knäskyddsfickor, benficka med lock framtill, två innerfickor varav en är telefonficka samt kartficka. Pris: 2 085 kronor exklusive moms.

När kylan kommer är det viktigt att vara varm. Och dessutom är det viktigt att synas bra när dagsljuset försvinner.