Forskare: Låt de anställda använda Facebook

2012-03-01 15:15 Birgitta Ländin  

Lite Facebook eller Youtube på jobbet kan gynna kreativiteten och lätta på trycket i ett pressat arbetsliv. Det bör därför tillåtas av arbetsgivarna. Det har två arbetslivsforskare i Karlstad kommit fram till, skriver Jusektidningen.

Forskarna Patrik Larsson och Lars Ivarsson har listat några situationer då det är bra att tillåta privatsurf, bland annat:

  1. När arbetsbördan är stor - privatsurf kan fungera som en andningspaus och tillfällig lättnad.
  2. När det ändå inte finns något att göra - varför inte passa på att uppdatera Facebook tills arbetsuppgifter dyker upp igen?
  3. För att stimulera och få igång kreativiteten - lite privatsurf kan lösa upp skrivkramp eller mental låsning inför att komma igång med ett jobb.
  4. När man kan göra flera saker samtidigt - till exempel när man väntar i en telefonkö. Privatsurfet ska förstås användas med måtta och får inte vara till men för kunder, kolleger eller patienter, påpekar forskarna också.

Birgitta Ländin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö