Forskare fick rakblad i hotbrev

2020-05-25 11:15 TT  
Ett rakblad hade tejpats fast i ett brev som en forskare i Lund fick hem till sin brevlåda. Foto: STEFAN GUSTAVSSON / SvD / TT

"Här kommer en sylvass varning", stod det i hotbrevet till en forskare i Lund som har ett arbete med koppling till djurförsök. Ett rakblad var fasttejpat i brevets övre del för att den som öppnade skulle skära sig.

En annan forskare i Lund har fått brev till sin hemadress med ett uttryckligt dödshot. Båda hotbreven har undertecknats "mvh djuren", rapporterar Sydsvenskan.

En tredje forskare har fått en dekal uppsatt i närheten av sin bostad där det står att organisationen Djurfront "bevakar området". Tidningen har varit i kontakt med en företrädare för organisationen som i ett mejl uppger att en kampanj nu pågår mot djurförsök på Lunds universitet.

Läs mer: Trakasserade bönder ska få bättre skydd

”Vi uppmanar och stöttar alla former av direkta aktioner i kampen för djurens frigörelse och ger även nu vårt fulla stöd till den/de individer som gjort detta”, skriver talespersonen till tidningen.

Hoten har polisanmälts.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen