BILDSPECIAL: Skydda dig med stil

2012-01-16 06:08  

Säkert behöver inte vara lika med trist. Här är fem snygga skydd.

PERSONLIGA HÖRSELSKYDD. Earfoon är ett personligt utformat hörselskydd som dämpar det skadliga bullret, men som med ett akustiskt filter ger användaren möjligheten att höra tal, musik och tala i telefon. Helt utan elektronik och med en vikt under 2 gram. Earfoon är personligt utformade efter användarens öron och kan anslutas till radio, telefon och intercom. Ljudfiltret finns i olika varianter när det gäller dämpningsgrad.

SLIPP TJUT I DETEKTORN MED METALLFRIA SKOR. Metallfria skyddsskor är en av nyheterna från Arbesko 2011. Nyckeln stavas komposit, ett starkt material som erbjuder ett lätt alternativ och som ger lika bra skydd och funktion som metall. Sortimentet består av fem modeller och är framtaget för att underlätta arbetsdagen för de som passerar genom metalldetektorer på flygplatser, kärnkraftverk eller i andra säkerhetsmiljöer. Skorna passar även utmärkt i arbetsmiljöer som är känsliga för magnetism.

HANDSKEN SKYDDAR MOT STICK. Arbetare inom flera yrkeskategorier riskerar dagligen stickskador när de kommer i kontakt med vassa föremål. Med Honeywells tunna handske, Picguard, skyddas användaren mot dessa risker och kan samtidigt hantera små föremål. Picguard är endast 0,5 mm tjock, och kan därför med enkelhet användas som innerhandske.

SLITSTARKA GLASÖGON I SPORTIGARE DESIGN. Inte bara blir ögonen trötta av riktat ljus och solreflexer, de skadliga UV-strålarna kan orsaka kroniska ögonsjukdomar. Det är därför extra viktigt att de som arbetar i utomhusmiljöer har ett bra skydd. Efterfrågan på skyddsglasögon som har snygg design, utan att för den skull kompromissa med skyddet, ökar ständigt. Därför introducerar Sperian de sportiga skyddsglasögonen Solar Pro.

DELAD SIREN SÄKRARE. En ny serie sirener levereras med sirenens två delar isärskruvade. Skälet är att göra det enklare att montera dem, särskilt när man arbetar från en stege eller liknande. Sirenerna kan exempelvis användas som brandlarm eller maskinvarning. Enligt tillverkaren, tyska Pfannenberg, har de en hög andel låga frekvenser som sprider sig genom hinder som dörrar och väggar.

FREDRIK SÖDER

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen