Övriga Nyheter

Övriga Nyheter

Fick spik i ögat – får 110 000 i skadestånd

En man i 20-årsåldern sköts i ögat med en spikpistol på sin arbetsplats efter att ett skämt med en kollega urartat. Nu, åtta år senare, har mannen tilldömts 110 000 kronor i skadestånd, rapporterar Hallandsposten.

Övriga Nyheter

Slöjförbud i skolan stoppas av domstol

(Uppdaterad) Svenska kommuner har ingen laglig rätt att införa slöjförbud i skolan. Det slår förvaltningsdomstolen fast i ett beslut som gäller Skurup och Staffanstorp. Men fler domstolsförhandlingar är troligen att vänta – Staffanstorp kommer att överklaga.

Övriga Nyheter

Fack anklagas för att ha diskriminerat läkare

En läkare diskriminerades av Sveriges läkarförbund efter att ha berättat om antisemitiska trakasserier på Karolinska sjukhuset. Det konstaterar Diskrimineringsombudsmannen (DO) i ett nytt beslut.

Övriga Nyheter

DO-beslut om slöjförbud avfärdas

Det så kallade slöjförbudet i Skurups kommun är inte förenligt med diskrimineringslagen, anser Diskrimineringsombudsmannen. Men det ändrar ingenting, enligt kommunstyrelsens ordförande.

Övriga Nyheter

Viruspartiklar fanns i ventilation på sjukhus

CORONAVIRUS. På Akademiska sjukhuset i Uppsala har man hittat viruspartiklar i ventilationssystemet. Det visar en studie som har publicerats i tidskriften Scientific Report.

Övriga Nyheter

Eva Nordmark: ”Inte orolig för den svenska modellen”

UR LAG &AVTAL. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark tror inte att den svenska modellen är hotad när politikerna nu ska lagstifta om arbetsrätten. Hon tror också att en regeringskris på grund av las-frågan är avvärjd.