Övriga Nyheter

Övriga Nyheter

Motioner om skiftgång och hot på polisernas kongress

Polisförbundets kongress drar idag igång i Örebro. Hälsoriskerna med skiftestjänstgöring, en hotfullare arbetsmiljö och höjd ersättning för poliser som står i främsta ledet mot brottsligheten är några av förslagen som ska behandlas.  

Övriga Nyheter

Fastighetsskötare förlorade mångårig kamp

AD. Fastighetsskötaren Rebecca Launy förlorade i dag i Arbetsdomstolen. Hon anses sakna arbetsförmåga och Växjöbostäder hade ingen skyldighet att omplacera henne.

Övriga Nyheter

Tillbaka på heltid efter sextimmarsdag

PROJEKT. Line Bryntesson är tillbaka på 7,35 timmar om dagen efter att ha provat sextimmarsdag. Hennes slutsats är att inflytandet över hur arbetstiden förläggs är viktigt för möjligheten till återhämtning.

Övriga Nyheter

Västen som ger robotstyrka

NY TEKNIK. Kan robotik samverka med människor för att minska förslitningsskador i tunga jobb? Biltillverkaren Ford menar det och har satsat på ett pilotprojekt där deras montörer avlastats med hjälp av så kallade exoskelettvästar.

Övriga Nyheter

Kläder för säkerhets skull

BÄTTRE SKYDD. Utvecklingen och tekniken av skyddskläder går ständigt framåt. Här är några nyheter som ska skyddar bättre, är bekvämare, förebygger fler arbetsskador, och ger större rörelsefrihet.

Övriga Nyheter

Vad är viktigast som nytt skyddsombud?

EXPERTFRÅGA. Finns det något jag inte får missa när det gäller riskbedömningar och ska jag vara med både vid framtagandet och vid uppdateringar?

Övriga Nyheter

MSB kräver dispens för stoppade masker

SÄKERHET. Polis, räddningstjänst, ambulans och försvar använder skyddsmasken som stoppats av Arbetsmiljöverket. Nu kräver MSB dispens för att klara landets krisberedskap.