Övriga Nyheter

Övriga Nyheter

FN-larm: Pandemin tvingar in miljontals barn i arbete

CORONAVIRUS. Cornapandemins härjningar kan tvinga in miljontals barn i barnarbete, varnar FN i en larmrapport. Det skulle innebära att antalet barnarbetare ökar för första gången på 20 år och vara ett stort bakslag för de framgångar som skett på området.

Övriga Nyheter

Sahlgrenska lämnar stabsläget

CORONAVIRUS. Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har i nästan tre månader haft en höjd beredskapsnivå på grund av coronaviruset. Men nu återgår sjukhuset till ordinarie organisation.

Övriga Nyheter

”Jag vill lägga pengarna i den förebyggande korgen”

ELDSJÄLEN. Med en önskan om att arbeta förebyggande i stället för med rehabilitering började Malin Lindqvist på Oilquick. Det var tänkt som ett kortare inhopp för att hjälpa ett snabbväxande företag med arbetsmiljöfrågor. Nu har det gått sex år.

Övriga Nyheter

Anders Tegnell: ”Viktigt att jobba hemifrån”

– Vi tycker fortfarande att det är viktigt att kunna stanna hemma och jobba, så att man minskar trycket på arbetsplatserna och på kollektivtrafiken, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Övriga Nyheter

Man död efter hissolycka

En man som skadades svårt i en hissolycka i Göteborg i förra veckan har nu avlidit, meddelar mannens arbetsgivare.

Övriga Nyheter

Macchiarini-visselblåsare vill ha ersättning

De personer som slog larm om kritiserade kirurgen Paolo Macchiarinis forskning vänder sig nu till Justitiekanslern för att få ersättning på strax över 180 000 kronor, rapporterar Ekot