Övriga Nyheter

Övriga Nyheter

En skadad vid allvarlig broolycka

En allvarlig arbetsplatsolycka har inträffat vid brobygget över Umeälven utanför Umeå. En person är skadad, och delar från bron har rasat ned i älven. Nu varnas allmänheten för att köra på lösa föremål i vattnet, och all båttrafik stoppas.

Övriga Nyheter

Hemarbete ökar risken för missbruk

På hemarbetarnas videomöten kan ingen känna lukten av alkohol på andedräkten och om kaffekoppen innehåller whiskey är det ingen som märker det. Att jobba hemifrån är riskfyllt för den som försöker ta sig ur ett missbruk eller för den som är nära att hamna i ett.

Övriga Nyheter

Misstänkt häktad för mord på assistent

En kvinna i 40-årsåldern, som misstänks för mord på en personlig assistent i Trollhättan, har häktats av Vänersborgs tingsrätt, uppger TTELA. Hon är på sannolika skäl misstänkt, den högre misstankegraden.

Övriga Nyheter

Tegnell: Inte för mycket fika

CORONAVIRUS. Om du måste vara på jobbet i höst och vinter – så se upp för smitta under rasterna, varnar statsepidemiolog Anders Tegnell

Övriga Nyheter

Personer med psykiska sjukdomar sjuka längre

Personer som fått en psykisk diagnos är sjukskrivna längre i dag jämfört med fem år sedan, rapporterar Ekot som tagit del av försäkringskassans nya rapport "Sjukfrånvaro i psykiatriska diagnoser".

Övriga Nyheter

Över 7 000 virussmittade vårdarbetare avlidna

Mer än 7 000 vårdarbetare i världen har avlidit efter att ha smittats med coronaviruset, visar en ny rapport av Amnesty. Bakom siffrorna finns troligtvis ett stort mörkertal.

Övriga Nyheter

Myndigheter struntar i lönekartläggningar

Flera svenska myndigheter följer inte diskrimineringslagen. Jämställdhetsministern vill se skärpta sanktioner mot de som inte lever upp till lagens krav, rapporterar facktidningen Publikt. Fem myndigheter gjorde ingen lönekartläggning för 2019.