Övriga Nyheter

Övriga Nyheter

MSB: Arbetsgivaren avgör vem som är samhällsviktig

CORONAVIRUS. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har i dag fattat beslut om vilken samhällsviktig verksamhet som måste fungera vid skolstängning. – Det är dock allmänna råd, och besluten ska fattas lokalt, säger Svante Werger, strategisk rådgivare på MSB.

Övriga Nyheter

Gåvor strömmar till vården – skola gör visir

Munskydd, handsprit och skyddsutrustning. Över hela Sverige bidrar privatpersoner till vården under coronakrisen. På Strandskolan i Tyresö tillverkar man skyddsvisir åt äldrevården – av gammalt skolmaterial.

Övriga Nyheter

Polisen förbereder för många sjukskrivningar

Polisen har beslutat om en så kallad nationell särskild händelse med anledning av coronavirusets spridning i Sverige. – Vi tar höjd för att vi kommer att få ganska många sjuka polisanställda på nyckelfunktioner, säger den nationelle kommenderingschefen Per Engström. Samtidigt vädjar han till kommuner att hålla grundskolorna öppna så länge det bara går.

Övriga Nyheter

Lärarfacket: Kan ge kunskapstapp

Lärarnas riksförbund (LR) ifrågasätter inte rekommendationen att gå över till distansundervisning i gymnasiet, på komvux och i högre utbildningar. Läget är som det är. Men förutsättningarna för att bedriva bra distansundervisning ser olika ut, och hänger också på vilket ämne det handlar om, enligt förbundet.