Övriga Nyheter

Övriga Nyheter

Han ska leda Elektrikerna

Urban Pettersson blir Elektrikernas nya förbundsordförande. Han efterträder Jonas Wallin som under uppmärksammade former lämnade posten.

Övriga Nyheter

Olaglig arbetskraft hos fiskeföretag

Över hälften av den kontrollerade personalen hos fiskeriföretag i Norrbotten saknade tillstånd att arbeta i Sverige. Det visar polisens granskning av verksamheten, mitt i pågående löjfiske.

Övriga Nyheter

Nio av tio tjänstemän på SSAB går ner i tid

90 procent av SSAB:s 1750 tjänstemän i Sverige har nappat på erbjudandet att gå ner i arbetstid under tre och en halv månad mot ett tjänstledighetsavdrag, rapporterar Kollega: – Det får inte bli så att man ska jobba lika mycket fast man gått ner i arbetstid, säger Tomas Jansson, Unionens klubbordförande.

Övriga Nyheter

Stämmer bemanningsföretag för diskriminering

Diskrimineringsombudsmannen ska stämma ännu ett bemanningsföretag inför AD för diskriminering i samband med funktionsnedsättning. DO kräver ändring av kollektivavtalet.

Övriga Nyheter

Färre avhopp från höstens polisutbildning

Till höstens polisutbildning antogs 939 personer. Tre veckor in på terminen har ungefär var tionde student hoppat av, och kvar är 830. Men det är en väntad andel avhopp enligt polisen, som samtidigt har en stor utmaning i att få studenterna att stanna när myndigheten nu ska växa.

Övriga Nyheter

Tre domar förändrar praxis kring sjukpenning

Tre nya domar i kammarrätten förändrar praxis vad gäller krav på innehållet i läkarintyg, enligt LO-TCO Rättsskydd. Det borde ge fler personer rätt till sjukpenning framöver.

Övriga Nyheter

”Etiskt ansvarsfulla chefer behövs mer än nånsin”

Ledarskap. Behovet av etiskt ansvarsfulla chefer är större än någonsin. Och hr har en viktig roll när det gäller rekrytering och chefsutveckling, men också i fråga om att främja ett etiskt klimat i organisationen. Det säger forskaren Erica Falkenström.