Övriga Nyheter

Övriga Nyheter

AD: Arbetsgivarens ansvar anvisa personalbod

En målerifirma döms av Arbetsdomstolen att betala sammanlagt 60 000 kronor för att målarna inte kunde utnyttja personalbodarna. Företaget berättade aldrig var nycklarna fanns.

Övriga Nyheter

Här är beteenden som chefen går igång på

Forskaren Kristina Sutter-Beime studerar vad som utmärker anställda som inte passar in och hur cheferna hanterar det. Här är fyra olika typer av avvikande beteende.

Övriga Nyheter

Få rätt grepp på fötterna

HALKA. Först vinterslask och därefter en köldknäpp – det är receptet på en rejäl vurpa. Att gå på ett isigt vinterunderlag utan halkskydd är som att spela rysk roulett med sig själv. Oavsett om du jobbar utomhus eller på kontor är halkskydd en billig olycksfallsförsäkring på jobbet eller på vägen dit och hem.

Övriga Nyheter

Studie: Arbetsplatskultur hinder för pappor

- Ett hinder för män att ta ut föräldraledighet är att företagen saknar planer för hur de ska ersätta den som är ledig. Männen stannar då på jobbet för att inte orsaka problem för sina arbetskamrater som behöver täcka upp. Det visar studier från Göteborgs universitet.

Övriga Nyheter

Svårt kontrollera utstationerade

Tillsyn. Antalet utstationerade som anmäls till Arbetsmiljöverkets register ökar. Men kontrollen av utstationeringen är svår, säger Arbetsmiljöverkets chefsjurist Anna Varg: – Det är inte alltid enkelt att få klarhet i vem som är arbetsgivare.

Övriga Nyheter

Glada miner för hopp om bättre villkor

UTSTATIONERINGSDIREKTIVET. Nu ska det bli bättre villkor för alla som tillfälligt arbetar i ett annat EU-land. I Sverige spretar åsikterna: ”Osunda företag gynnas”, ”Ingen större förändring” och ”Ett steg i rätt riktning”.

Övriga Nyheter

Oenigt i byggsektorn om utstationering

Byggbranschen har flest utstationerade. Men fack och arbetsgivare oense om betydelsen av det ändrade direktivet. För svag skärpning, säger facket. Onödig ändring, säger arbetsgivarna.

Övriga Nyheter

Avled efter fall på arbetsplatsen

En 61-årige man avled på tisdagen efter ett fall på Filborna återvinningsanläggning, rapporterar Helsingborg Dagblad.

Övriga Nyheter

De forskar på våra fiaskon

FORSKNING. Många organisationer ser vikten av att ha höjd för att det är okej att misslyckas. Det skapar innovation. Men lyckas man faktiskt lära av misstagen?