Övriga Nyheter

Övriga Nyheter

”Arbetsgivare måste ta ett större ansvar”

REHABILITERING. Från den 1 juli får företagen ett större rehabili­teringsansvar för sina anställda. Det blir arbetsgivarens ansvar att ta fram en plan för hur personal, som varit sjukskriven i 30 dagar, ska kunna komma tillbaka och arbeta igen.

Övriga Nyheter

App, app, app – det är dags att varva ner

Mobilt. Snart är det semester! Få ner stresshormonerna, se till att spänningar i kroppen släpper och strukturera ditt arbete så att du inte lämnar några lösa trådar innan du går på sommarledighet. Allt detta gör du enkelt med ett handgrepp på mobilen. Här är sex användbara appar som smidigt hjälper dig in i och ut ur semestermood.

Övriga Nyheter

Brandman dog under släckning

En brandman avled under släckning av en skogsbrand väster om Ransäter. Mannen dog efter en fallolycka.

Övriga Nyheter

Går till val på slopad allmän visstid

Socialdemokraterna gå till val på att avskaffa allmän visstidsanställning meddelade Stefan Löfvén och Ylva Johanson vid en pressträff idag.

Övriga Nyheter

Arbetsskadad av flygande champagnekork

Vid långflygningen skadade sig en i besättningen på champagnekorken när flaskan öppnades. Unionens skyddsombud är mycket kritisk till hur flygbolaget hanterade arbetsskadan. 

Övriga Nyheter

DO stämmer företag för repressaliebrott

En kvinna gjorde en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen och fick därefter ta emot hot om sämre behandling och arbetsuppgifter. Nu stämmer DO hennes arbetsgivare inför AD