Övriga Nyheter

Övriga Nyheter

”Facket bör kräva utbildning om trakasserier”

Som ett led i att kampen mot diskriminering måste öka i tempo, finns nu på OFR:s hemsida två fackliga handböcker: – Det är två första-hjälpen-böcker, säger författaren Lena Svenaeus.

Övriga Nyheter

Fackklubben på Dramaten rasar mot ledningen

I kölvattnet av uppmärksamheten och debatten kring sångerskan Josefin Nilssons död ställer Dramaten in föreställningar. Nu kräver fackklubben på teatern en tryggare arbetsmiljö.

Övriga Nyheter

Brandmännen fick skadestånd efter JO-fällning

Brandmännen Pontus Westlund och Emil Skoglund får 150 000 kronor vardera i skadestånd av Södertörns Brandförsvarsförbund. Förbundet medger i en förlikning att det var fel att neka dem anställning sedan de skrivit en kritisk debattartikel.

Övriga Nyheter

Finsk säkerhetspark förebild för svenska byggbranschen

I dag, tisdag, togs första spadtaget till Byggbranschens säkerhetspark. Sveriges Byggindustrier, BI, är initiativtagare till säkerhetsparken där de som arbetar i branschen ska kunna träna säkerhet, nya arbetssätt och utrustning. – Vi måste stärka säkerhetskulturen, säger BI:s Berndt Jonsson till Arbetarskydd.

Övriga Nyheter

Ny rapport: Fler tips om brott på bygget

Över 200 tips om misstänkt brottslighet i byggbranschen kom in till Fair Play Bygg under förra året. 28 av dem överlämnades till Arbetsmiljöverket. Det visar organisationens årsrapport.

Övriga Nyheter

Hemvärnssoldat dog under storövning

En person omkom under natten till måndag i en olycka som inträffade under militärövningen Northern Wind i Överkalix. Hemvärnssoldaten som dog var en kvinna i 40-årsåldern.

Övriga Nyheter

Lastbilschaufför omkom vid olycka

En lastbilsförare dog efter att ha kört in i ett fundament till en tunnelbanebro över E4 vid Fruängen i Stockholm på torsdagsmorgonen.

Övriga Nyheter

Trakasserade bönder ska få bättre skydd

Djurrättsaktivister som trakasserar bönder är ett stort problem, menar Lantbrukarnas Riksförbund. Nu får de stöd av Justitieminister Morgan Johansson (S).

Övriga Nyheter

”Bussexplosionen en väckarklocka”

Söndagens explosion på en biogasbuss i Stockholm blev en väckarklocka för hela branschen. Det uppger Nobias trafikchef Daniel Svensk, enligt na.se.

Övriga Nyheter

Platschefens ledarskap avgörande för säkerhet

FORSKNING. Både direkta och indirekta ledarskapsbeteenden påverkar kulturen och kan endera främja eller hämma säkerheten på byggarbetsplatser, visar en studie från Göteborgs universitet.