Debatt

Debatt

På önskelistan: fler som Karl-Bertil Jonsson 

KRÖNIKA. Det brukar sägas att januari är årets fattigaste månad. Dagen innan lön i januari är årets fattigaste dag. När den här texten publiceras har nyheterna bland annat kunnat berätta att svenska löner inte stiger...

Debatt

Hög tid att stressa av

LEDAREN. Vänninan gråter. Det är galet mycket att göra på arbetsplatsen och har varit det under lång tid. Hon och chefen försöker boka ett möte för att prata om det. Men ingen hittar någon lucka i kalendern.

Debatt

”Hur mycket är ett yrkesliv värt” 

DEBATT. Något liknande får inte hända igen. Det skriver JO i ett beslut från oktober i år och riktar stark kritik mot Försäkringskassans brister kring rehabiliteringen av Tina Vilhelmsson. Försäkringskassan beklagar och lovar bättring. Men för anmälaren har allt redan hänt.  

Debatt

Gott om utmaningar framöver

KRÖNIKA. Arbetslivet har genomgått den största förändringen sedan industrialiseringen och framväxten av informationssamhället.

Debatt

Dags för arbetstidsförkortning!

KRÖNIKA: Så var semestern slut. Den återkommande andningspausen i arbetslivet. Den välbehövda, välförtjänta, livsviktiga tiden ifrån arbetet. Det normala – även om varken det här året eller förra har varit som vanligt.

Debatt

Ingen statistik – inget lärande

LEDARE. Djurvårdaren arbetade ensam i hägnet när hon attackerades av vargar i Kolmårdens djurpark den 17 juni 2012. Hon dog av skadorna. Riskerna var kända och den zoologiske chefen åtalades för vållande till annans död, arbetsplatsolycka. Brottet var grovt.