Debatt

Debatt

100 år bakåt med nya Las-förslag

KRÖNIKA. Vad som en gång beskrevs som steg mot arbetsplatsdemokrati genom medbestämmande och samverkan om villkor och arbetsmiljö riskerar att bli ett minne blott.

Debatt

Det blir för mycket helt enkelt på jobbet

KRÖNIKA. Vi måste komma väck ifrån uppfattningen att folk går in i väggen på grund av barbariskt brutala arbetsförhållanden. Få i vårt land arbetar från morgon till kväll på stekheta risfält, i dammiga industrilokaler eller i mörka kolgruvor. Men även om vi hade tvingats till denna typ av hårt arbete så hade vi ändå inte gått in i väggen på det sätt som folk i dag gör.

Debatt

Debatt: Byggsektorn måste lära sig av tidigare misstag

DEBATT. Fler och fler byggmaterial har fått nya och bättre egenskaper med nanoteknik. Men det finns ingen kartläggning av i vilken omfattning det används, och om de medför risker för hälsan, skriver Johnny Kellner.

Debatt

Här krävs bättring, förmanar jag mig själv

KRÖNIKA. Efter ännu en dag som hemförlovad från jobbet i coronatid känns tanken på promenaden till hunddagis för att hämta dvärgpudeln Louis uppfriskande. Ryggen värker lite...

Debatt

Vi får gemensamt kämpa emot!

LEDARE. Gula bygglurar på kollegans huvud i det öppna kontorslandskapet betyder med stor sannolikhet att hen inte vill bli störd. På mitt skrivbord ligger det ett par svarta. Jag vet inte hur ofta jag använder dem, men de åker på ibland – för det behövs.

Debatt

Det ska inte krävas tur för att bli frisk

KRÖNIKA. För ett antal år sedan förlorade jag en förebild och vän till utmattning. Vi hade varit aktiva i samma fackliga organisation länge och helt plötsligt orkade hon inte mer, av något alls.