Debatt

Debatt

Debatt: Byggsektorn måste lära sig av tidigare misstag

DEBATT. Fler och fler byggmaterial har fått nya och bättre egenskaper med nanoteknik. Men det finns ingen kartläggning av i vilken omfattning det används, och om de medför risker för hälsan, skriver Johnny Kellner.

Debatt

Här krävs bättring, förmanar jag mig själv

KRÖNIKA. Efter ännu en dag som hemförlovad från jobbet i coronatid känns tanken på promenaden till hunddagis för att hämta dvärgpudeln Louis uppfriskande. Ryggen värker lite...

Debatt

Vi får gemensamt kämpa emot!

LEDARE. Gula bygglurar på kollegans huvud i det öppna kontorslandskapet betyder med stor sannolikhet att hen inte vill bli störd. På mitt skrivbord ligger det ett par svarta. Jag vet inte hur ofta jag använder dem, men de åker på ibland – för det behövs.

Debatt

Det ska inte krävas tur för att bli frisk

KRÖNIKA. För ett antal år sedan förlorade jag en förebild och vän till utmattning. Vi hade varit aktiva i samma fackliga organisation länge och helt plötsligt orkade hon inte mer, av något alls.

Debatt

När corona blir ett arbetsmiljöproblem

KRÖNIKA. Coronaviruset kan inte bara göra oss mer eller mindre sjuka utan också locka fram våra sämsta egenskaper - och bli ett psykosocialt arbetsmiljöproblem.

Debatt

Lyssna på verket - skaffa kunskapen

LEDARE. På Östgötatrafikens beställningscentral i Mjölby har övertidsuttaget ökat kraftigt. Från 19 timmar under perioden maj till september 2018 till 713 timmar under samma period ett år senare.