Arbetsskador

Skyddsombud dog på Vargön Alloys
- elolycka inte utesluten

Foto: Tubaist, Wikipedia

I tisdags fann arbetare på Vargön Alloys en elektriker livlös vid ett ställverk. Dödsorsaken är ännu inte fastställd. Man kan inte utesluta att det är en arbetsplatsolycka.

Publicerad

Mannen är en av företagets egna elektriker. Han var född 1951 och skyddsombud.

- Det var en våra mest erfarna och kunniga elektriker. Han var mycket säkerhetsmedveten så vi står väldigt undrande, säger Johan Svensson, vd på Vargön Alloys AB.

Det var på tisdagen den 24 augusti, på eftermiddagen, som arbetskamrater fann elektrikern livlös. Han hade arbetat ensam vid ett ställverk.

- Den del av verket som elektrikern skulle arbeta med var inte strömsatt. Men andra delar var det. Polisen har stängt av olycksplatsen för teknisk undersökning, säger Johan Svensson.

I skrivande stund har varken Polisens eller Arbetsmiljöverkets utredningar kommit igång.

- Vi inväntar dem. Det kan vara en olycka, det kan vara sjukdom. Idag kan vi inte utesluta någonting, säger Johan Svensson.

Vargön Alloys AB

Företaget ligger i Vargön utanför Vänersborg. Det är en av Europas större tillverkare av ferrolegeringar som används i tillverkningen av specialstål. Sedan 2008 ingår Vargön Alloys i den turkiska koncernen Yildirim Group of Companies.