Arbetsskador

Polis bevakar stängd skola

Lärarfackens skyddsombud vid Värner Rydénskolan i Rosengård, Malmö, stängde högstadieskolan. Foto: TT-Bild

Polis fanns på plats när eleverna kom till Värner Rydénskolan i Malmö på måndagsmorgonen. Skolans högstadiedel är fortfarande stängd efter tidigare hot och våld.

Publicerad
– Vi fick signaler på sociala medier att det planeras för motdemonstrationer. Det kommer förmodligen elever från andra skolor, säger Hans Nilsson, utbildningschef i Malmö, till SVT.

Det var efter fredagens bråk på Värner Rydénskolan i Malmö som lärarfackens skyddsombud beslutade att stänga högstadiet. Säkerheten för personal och elever kunde inte längre garanteras.

Enligt Malmö stads grundskoledirektör Anders Malmquist skulle högstadieeleverna komma till skolan som vanligt på måndagen ändå. Någon undervisning blev det dock inte.

– Vi kommer att samla alla elever på måndag morgon för att informera, och kommer också att skicka med information hem. Vi har också mobiliserat föräldrakommunikatörer och annan stadsområdespersonal som hjälper till, säger han till Sydsvenskan och fortsätter:

– Det finns ett tio, tjugotal pojkar på skolan som har väldigt svårt att anpassa sig till de umgängesregler vi har och att ta emot tillrättavisningar från lärare och annan personal, de bryr sig helt enkelt inte.