Oro för att bli skadad på jobbet

2012-08-16 13:10 Elisabeth Vene  
Förra året anmälde 4 000 medlemmar i den danska fackföreningen FOA arbetsskador och arbetssjukdomar. Sex av tio medlemmar svarar att de varit utsatta för våld på jobbet det senaste året. Foto: Scanpix

Mer än hälften av den arbetande befolkningen oroar sig för att bli fysiskt eller psykiskt skadade på jobbet. Det visar en dansk undersökning.

Sex av tio danskar svarar att de i hög eller mycket hög grad oroar sig för arbetsskador.

Oron är nog så reell, framför allt för dem som arbetar inom socialtjänsten och vården. Förra året anmälde 4 000 medlemmar i fackföreningen FOA arbetsskador och arbetssjukdomar. Sex av tio medlemmar svarar att de varit utsatta för våld på jobbet det senaste året. Att vara vittne till att andra skadas väcker oro för egen del, vilket i sig kan orsaka psykiska problem.

-Har man sett sina kolleger utsättas för något som gett upphov till arbetsskada, se man också på sin egen arbetsmiljö med andra ögon, säger Inger Bolwinkel, arbetsmiljöansvarig på FOA, till Avisen.dk, som har låtit göra undersökningen.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Alla Tjänstebilar

ANNONS