Man klämdes ihjäl under lift

2014-02-25 08:15 Angelica Söderberg  

36-åringen klämdes fast under en lyftanordning på återvinningsföretaget i Hovmanstorp på måndagen. Arbetskamraterna försökte förgäves få loss honom.

Det var vid 16-tiden på måndagen som larmet gick om arbetsplatsolyckan på återvinningsföretaget Nordic Recycling i Hovmanstorp. En arbetskamrat hittade 36-åringen fastklämd under en lyftanordning som används för tömning av containrar, skriver Smålandsposten.

– Man ska fälla upp liften i ett visst läge. På något okänt sätt har liften åkt ned över mannen så att han klämts. Han anträffades av en kollega och man försöker få bort liften men mannen avlider på platsen, säger Anna-Karin Davidsson, inre befäl vid Kronobergspolisen, till tidningen.

Hon berättar att liften rengörs vid arbetsdagarnas slut och att olyckan kan ha inträffat i samband med detta.

36-åringen var en av ett tiotal anställda på företaget, som återvinner miljöfarliga lampor från både Sverige och Norge.

Gårdagens dödsfall innebär att elva personer avlidit till följd av olyckor på sina arbetsplatser under 2014. Förra veckan avled en man av något som troligen var kolmonoxidförgiftning. På onsdagen hittade två arbetskamrater honom medvetslös i en silo utanför västgötska Floby. Han hade arbetat i silon, som innehöll pellets. De båda kollegorna visade på liknande förgiftningssymptom och fick föras till sjukhus för kontroll, rapporterade TT.

Läs om årets arbetsplatsolyckor med dödlig utgång i spalten till höger.

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Arbetsmiljö